Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL până la Congres. Candidaturile pentru șefia partidului pot fi depuse până miercuri

Gheorghe Flutur, președinte interimar al PNL până la Congres. Candidaturile pentru șefia partidului pot fi depuse până miercuri

Gheorghe Flutur a anunțat că a preluat interimar șefia PNL până la congresul extraordinar al partidului, care ar putea avea loc duminică, 10 aprilie, unde va fi ales un nou președinte al formațiunii politice, după demisia lui Florin Cîțu, scrie Digi24.ro.

„Astăzi (n.r. 3 aprilie 2022), colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile președintelui PNL, interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate și le mulțumesc pentru încredere colegilor. Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului, am propus preluarea atribuțiunilor de secretar general de către domnul prim-vicepreședinte Lucian Bode pe această perioadă. Avem foarte multe activități și e nevoie ca secretariatul general să fie coordonat. Și domnia sa a avut vot în unanimitate în Biroul Politic Național”, a declarat, duminică, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur, în Parlament, după ședința Biroului Politic Național.

Gheorghe Flutur a făcut, de asemenea, o informare despre ordinea de zi de la Consiliul Național extraordinar al PNL, care va începe duminică, la ora 12:00.

„Vom discuta despre convocarea Congresului extraordinar PNL pentru alegerea președintelui partidului. Propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegați pe care îl propunem – 1.300. 617 delegați de drept, diferența de 683 delegați aleși. Mergem către Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor către partid. Termen de depunere a moțiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18:00 și apoi dezbaterile care vor trebui să aibă loc în județe până vineri seara la ora 22:00”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

Consiliul Național al PNL se reunește, duminică, după demisia lui Florin Cîţu de la conducerea partidului.

Prim-vicepreședintele liberal Lucian Bode a anunțat că pe ordinea de zi se va afla un singur punct, convocarea Congresului extraordinar pe 10 aprilie. Decizia convocării Consiliului Național al PNL a fost luată, vineri, într-o ședință a Biroului Executiv care s-a desfășurat în sistem de videoconferință. Decizia în BEx a fost luată cu 45 de voturi din 45 de membri prezenți. Conform surselor din partid, Nicolae Ciucă este favorit pentru a deveni noul președinte PNL.

Florin Cîţu și-a anunțat, sâmbătă, demisia din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

„Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal", a declarat Cîţu.

Și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, și-a anunțat demisia, precizând că intenționează să renunțe și la funcția de ministru al Investițiilor.

„În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul Nicolae Ciucă, aş vrea, în urma acestei discuţii, să-mi înaintez demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene având în vedere faptul că am plecat într-o echipă care, (...) ca orice echipă, se baza şi pe încredere (...). Sunt convins că, la momentul ăsta, nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi de coeziune de care e nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest", a afirmat Vîlceanu, la sediul PNL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
891

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
277

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
233

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...