Fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi: “După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!!”

Fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi: “După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!!”

Fostul ministrul al Muncii din România, deputatul de Botoșani PSD, Marius Constantin Budăi, îl critică în termeni foarte duri pe ministrul Cîțu și îi acuză pe liberali că ai făcut un adevărat dezmăț cu banul public.

“Domnule ministru, în ultimele două luni, când ați făcut dezmăț în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate de 9,5 miliarde lei (0,9% din PIB) nu v-ați gândit la deficit? Când ați plătit 1,5 miliarde de lei bani publici pe plasme și jeep-uri, deficitul unde era? Când v-ați grăbit să aruncați 0,9 miliarde lei în conturile fraţilor Micula iar ați uitat că există și deficit? Cui ați plătit despăgubiri ANRP şi unde s-au dus banii din Fondul de Rezervă, aproape 1 miliard de lei?”, spune Fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Acesta mai susține că Guvernul liberal a angajat, fără să verifice, plăți în valoare de 1,6 miliarde lei pentru primarii PNL prin programul PNDL, și a rambursat firmelor de casă TVA în valoare de 2,5 miliarde lei.

“Când ați văzut că ați rămas fără bani din cauza cheltuileilor haotice, domnule ministru demis, v-ați gândit că ar fi bine, pentru ca deficitul să fie și mai mare, să nu încasați nici venituri la buget de 7 miliarde lei??!! Nu spuneați, la a doua rectificare făcută în 2019, că veți încasa 4,6 miliarde lei în două luni? A mai văzut cineva aceste încasări? Dar dvs. le-ați văzut? De ce ați amânat licitatia 5G dacă nu erau bani, un minus de 2,4 miliarde lei la buget? Nu știați că veți majora și mai mult deficitul??!”, mai spune PSD-istul de la Botoșani.

“De ce mințiți și mințiți și mințiti?! Ați spus că anul acesta deficitul va fi de 3,6% din PIB și că ați luat în considerare și creșterea pensiilor și creșterea salariilor profesorilor! Atunci de ce Comisia Europeană estimează deficit de 4,9% din PIB în 2020??! Vreți să spuneți că și Comisia minte??!!! Guvernarea PSD v-a predat lecția de economie! Din păcate, nu ați învățat nimic din ea! În cei aproape 2 ani în care PSD a fost la guvernare, am ținut deficitul bugetar sub 3% din PIB! Și am plătit și pensii și salarii și am făcut și investiții! Potrivit datelor Eurostat, deficitul bugetar ESA a fost de 2,6% din PIB în 2017, 3% din PIB în 2018 și 2,8% din PIB în octombrie 2019. Chiar nu v-ați săturat de atâtea minciuni? Mai puteți??!”, concluzionează fostul ministrul al Muncii din România, Marius Constantin Budăi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
94

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
124

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
191

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...