Fostă aspirantă la Primăria din Botoșani: „Mai era puțin și luam bătaie că nu candidez. Mi s-a întors spatele”

Fostă aspirantă la Primăria din Botoșani: „Mai era puțin și luam bătaie că nu candidez. Mi s-a întors spatele”

O fostă aspirantă la funcția de primar al municipiului Botoșani a mărturisit, pe o rețea de socializare, că a primit mai multe mesaje cu încărcătură negativă, după ce organizația din care face parte a desemnat, între timp, un alt candidat. Reacții au existat atât din partea apropiaților, cât și din partea necunoscuților, reprezentând adevărate „dușuri reci”, după cum a povestit aceasta.

Este vorba despre Mihaela Stoiciuc Vasilică, patroana Micha Kids și membră a organizației județene a Pro România din Botoșani, care fusese validată de partid să intre în cursa pentru Primărie. După venirea lui Liviu Toma, social-democrat până nu demult, candidatul susținut definitiv pentru alegerile din 27 septembrie a fost anunțat în persoana celui din urmă, de către deputatul Mihaela Huncă, lidera filialei.

Explicații clare pentru schimbare nu au fost date în spațiul public, însă Stoiciuc a declarat în mai multe rânduri că îl susține pe Toma în demersul lui electoral.

Marți, antreprenorul a postat un text pe Facebook, prin care arată că oamenii din jurul său „i-au întors spatele” tocmai pentru că nu mai candidează.

„Când mi-am propus să intru oficial in cursa pentru Primăria Botoșani, care mai de care s-au simțit datori să mă prevină: că va fi greu, că vor fi amenințări, șantajuri, mi se vor spune lucruri grele șamd. Conștiincioasă, m-am pregătit să înfrunt ce era mai rău, dat fiind faptul ca acum ceva ani unul din candidați a fost scuipat in față pe stradă (de atunci nu mai iese niciodată între botoșăneni, puteți verifica).

Nu m-am pregătit să înfrunt, însă, reacția oamenilor atunci când au aflat că NU mai candidez. Inclusiv din partea oamenilor pe care nu ii cunosc personal. Mai era puțin și luam bătaie că NU candidez. Am fost certată de unii, mi s-a întors pur și simplu spatele de alții, am primit dușuri reci... Nu cade bine, vă garantez - doare. Inteleg dezamăgirea și speranțele inșelate mai bine decât vă imaginati, dar ceea ce se vede e doar o secvență din întregul film.

NU am făcut niciun blat - intern sau extern - și nu sunt șantajabilă in niciun fel. Și nici dispusă pentru „migrări”. Pur și simplu sunt, încă, in viitor.

Orice acțiune a mea este si va fi numai și numai pentru binele comunității, ca până acum. In nicio secundă nu a primat interesul meu personal, ci doar cel al botoșănenilor - situația de fapt o demonstrează. Intr-un blat local al „greilor” nu as fi avut nicio șansa (cu sau fără partid in spate). Lipsa de obligații poate ajuta mai mult, uneori. Vă mulțumesc și vă rog să rămâneți alături de mine pentru următoarele capitole ale cărții”, a scris Stoiciuc pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta