Flutur și Achiței se pregătesc de preluarea cârmei la organizația municipală a PNL Botoșani

Flutur și Achiței se pregătesc de preluarea cârmei la organizația municipală a PNL Botoșani

Alegerile interne ale liberalilor botoșăneni capătă conotații strategice politice la care actualul președinte de la județ, deputatul Costel Șoptică, cât și cel de la municipiu, consilierul județean Viorel Iliuță, nu se așteptau.

Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur s-a decis să revină în prim planul politicii liberale locale și speră ca împreună cu senatorul Cristian Achiței să preia conducerea organizației municipale.

Este nevoie de un suflu nou. Suntem obligați politic moral să facem o politică liberală de calitate pentru botoșăneni. Sper ca toți colegii noștri să înțeleagă însemnătatea acestui moment important pentru organizația PNL de la municipiu, a declarat fostul primar Cătălin Flutur, care candidează la funcția de prim vicepreședinte al Departamentului Strategii Politice și Comunicare, avându-i contracandidați pe Viorel Iliuță și Sorin Cornilă.

La funcția de președinte al organizației municipale PNL și-au anunțat candidatura senatorul Cristian Achiței, inspectorul școlar general adjunct al ISJ și consilier local Ada Macovei, dar și consilierii județeni Viorel Iliuță și Sorin Cornilă.

La conducerea organizației județene, actualul președinte, deputatul Costel Șoptică, se va duela cu actualul prefect Dan Nechifor, anunțându-se o competiție acerbă și, după toate probabilitățile, Nechifor, reprezentantul Guvernului în teritoriu, are șanse mari să devină noul președinte al PNL Botoșani.

Miza preluării conducerii locale și județene a PNL este cu atât mai mare cu cât se dorește o resuscitare a întregii formațiuni politice de la Botoșani după rezultatele din toamna 2020, printre cele mai slabe obținute vreodată de PNL la Botoșani,

 

Spune-ne opinia ta