Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Candidatura a fost anunțată, oficial, în cadrul unui eveniment de lansare a candidaților pentru alegerile din 9 iunie, organizat de Alianța Dreapta Unită.

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

Este singura femeie care s-a aruncat în cursa pentru ocuparea funcției pentru care se bat actualul și fostul primar al municipiului reședință de județ. Cosmin Andrei de la PSD și Cătălin Flutur de la PNL.

„Eu nu rămân aici de dragul de a rămâne”

Raluca Curelariu și-a început discursul prin a le dezvălui colegilor cum a ajuns să intre ea în politică în 2018.

Să zic de ce candidez. Am intrat în politică în 2018, după ce niște oameni au insistat foarte mult. Voiam să plec la momentul ăla în Brașov sau Cluj. Cineva m-a convins să nu o fac. Am organizat un protest pe 10 august, a fost totul ok, cu jandarmi și am ajuns acasă și am plâns toată noaptea. Atunci eram pe principiul ce poate să îmi dea mie orașul ăsta. Probabil mulți dintre voi aveți copii care au gândit la fel: ce să îmi dea mie orașul ăsta sau județul ăsta? Am ajuns acasă după protest și am văzut ce se întâmplă la București, am plâns toată noaptea, iar a doua zi am semnat adeziunea. Eu atunci am zis că intru în partid și îmi aduc aminte că i-am zis persoanei în fața căreia am semnat adeziunea, că eu vin în USR, eu dacă vin fac chestii. Eu nu rămân aici doar de dragul de a rămâne, vreau să fac lucruri pentru oamenii de aici și am intrat în Consiliul Local pentru că iubesc orașul Botoșani, pentru că sunt o grămadă de lucruri pe care eu știu că le pot face mai bine decât toți cei care au fost până acum”, a declarat Raluca Curelariu în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii.


Raluca Curelariu este de trei ani jumătate consilier local în cadrul Primăriei municipiului Botoșani. Femeia din partea USR spune că această funcție este „una nașpa tare”. Și a spus și de ce.

Poziția de consilier local este una nașpa tare. Nu sună fain, știu, o să mă certe colegii, dar asta este. E aiurea pentru că muncești mult și vezi rezultate puține, dar în același timp este extrem de necesară. Îmi aduc aminte că de-a lungul celor trei ani jumătate de mandat am oprit, de exemplu, Primăria Botoșani să piardă un teren într-o zonă foarte, foarte bună. La 1 noaptea în loc să dorm verificam în ce stadiu e nu știu ce societate. Că așa suntem noi unii oameni, ne mănâncă undeva să verificăm fiecare lucru. De asta candidez la funcția de primar, pentru că vreau să încep schimbarea”, a adăugat Raluca Curelariu.

Cât despre faptul că printre contracandidații săi se află actualul și fostul edil șef al municipiului Botoșani, Raluca Curelariu s-a rezumat la a spune că nu se va da la o parte din cursă.

„E foarte amuzant că mă întreba la un moment dat cineva: «bă, da știi că la Botoșani e cam complicat că se bat doi mari.» Se bate primarul în funcție, de la PSD, nu știu dacă îl cunoașteți, și fostul primar, de la PNL, adică doi mastodonți. Și apar eu și îi cam încurc. Mă întreabă cineva: «da nu vrei să te dai tu așa un pic într-o parte că strici niște treburi?» Nu boss, să se dea ei la o parte, că eu nu mă dau. De ce m-aș da eu?”, a mai spus Curelariu.

Candidatul USR pentru funcția de edil șef al municipiului reședință de județ a vorbit și despre Alianța Dreapta Unită. Aceasta a spus că, deși fiecare partid este diferit, prin asta se completează reciproc.

Suntem destul de diferiți. USR are un ADN, PMP are alt ADN, iar Forța Dreptei e cu alte baze. Suntem diferiți, dar suntem complementari cu diferențele pe care le avem și ne completăm reciproc”, a completat Raluca Curelariu.

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1136

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
579

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...