Durata mandatelor viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de CJ va constitui vechime în muncă

Durata mandatelor viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de CJ va constitui vechime în muncă

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede ca durata mandatelor viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor Judeţene să constituie, la fel ca în cazul primarilor, vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite.

Propunerea legislativă completează în acest sens Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

„Durata mandatului viceprimarului constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite", prevede proiectul, potrivit Agerpres. De asemenea, „durata mandatului preşedintelui şi al vicepreşedinţilor consiliului judeţean constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite".

Potrivit expunerii de motive, proiectul este necesar pentru ca viceprimarul, precum şi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean să beneficieze de aceleaşi drepturi cu primarul pentru "asigurarea echilibrului de reglementare şi un tratament egal".

Deputaţii au respins un amendament al USR privind abrogarea articolelor referitoare la acordarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul este decizional.

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
4

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
144

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...