Doi parlamentari din Botoșani implicați într-un incident la graniță: Mașina în care se aflau figura ca furată din Belgia!

Poliția de Frontieră reacționează după informațiile potrivit cărora doi parlamentari botoșăneni au fost depistați într-o mașină care fusese declarată furată, de către autoritățile din Belgia, în 2016.

Doi parlamentari din Botoșani implicați într-un incident la graniță: Mașina în care se aflau figura ca furată din Belgia!

   Foto: stiripesurse.ro

"Sâmbătă,16 decembrie 2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015.

”În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire", se precizează mai în comunicat.

Autoturismul marca Audi A6 fabricat 2009, care era înmatriculat în România în anul 2015, aparține lui Dan-Constantin Șlincu, care se afla în mașină alături de colegul său de partid, Marius Budăi, ambii membri ai Parlamentului României. Cei doi au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte diplomatice.

Prima reacție a lui Marius Budăi: ”Am crezut că e o farsă”

Fostul ministru Marius Budăi a reacționat, în direct la România TV, după ce a apărut informația că, sâmbătă seara, la Sculeni, a fost surprins, alături de un alt parlamentar, într-o mașină furată.

"Eram în mașina colegului care a cumpărat-o în 2015 de la o persoană din Galați, care fusese luată din Belgia. Colegul meu a cumpărat o de bună-credință. Aseară am aflat că era dată în urmărire din 2016. Când am intrat în țară ni s-a comunicat că e furată. O să am o discuție cu MAI, sunt 8 ani de când a cumpărat-o. Era deja înmatriculată în România. Am crezut că e o farsă când ne-au zis că e furată. Ne-au informat despre proceduri, au zis că mașina trebuie să rămână pe loc. Am chemat altă mașină și am plecat spre casă. Poliția de Frontieră și cei de la Vamă au fost profesioniști", a spus Marius Budăi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii indemnizațiilor de handicap își vor primi drepturile bănești începând de mâine!

astăzi, 17:11
11

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav;- Bugetul personal complementar lunar pentru adultul cu handicap grav;- Indemni...

Modificări privind concediile medicale, lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical!

astăzi, 15:36
175

Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boală.După cele 7 zile, în cazul acestor af...

Pompierii din Botoșani, chemați în ajutor la Salcea! De la ce a pornit focul și care au fost pagubele

astăzi, 15:15
232

Incendiul s-a manifestat cu degajări foarte mari de fum, norul de fum fiind vizibil de la mare distanță.Având în vedere intensitatea fumului negru, populația a fost avertizată pri...