Deputatul PSD Alexandra Huțu: Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe!

Deputatul PSD Alexandra Huțu: Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe!

Comunicat:

Luni, în deschiderea ședinței de Plen din Camera Deputaților, deputatul botoșănean Alexandra Huțu, a susținut o intervenție ocazionată de Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită în fiecare an pe data de 29 aprilie.

Parlamentarul social-democrat a vorbit despre numărul tot mai mic al veteranilor de război care mai sunt în viață și a făcut apel către toți deputații să nu îi ignore pe acești bravi români, mai ales că suntem în Săptămâna Mare.

„În fiecare zi, amintirile celui de-al Doilea Război Mondial – descrierile vizuale, sunetele, teroarea și triumfurile sale – dispar. Dispar o dată cu veteranii de război. Cedând procesului ireversibil al îmbătrânirii, majoritatea dintre veterani de război care mai sunt în viață, sunt trecuți de vârsta de 90 de ani. Din păcate, ei mor rapid... Numai în județul Botoșani, în ultimele două săptămâni, din cei aproape 190 de veterani de război, 6 au trecut în neființă.", a susținut deputatul Alexandra Huțu.

Dincolo de acordarea de facilități sau drepturi bănești, avem cu toții obligația de a-i omagia și de a le arăta neprețuitul nostru respect veteranilor de război, și prin promovarea cultului eroilor poporului român. Trebuie să facem front comun și să educăm generațiile care vin în spiritul patriotic.

„Trebuie să readucem în conștiința colectivă, faptul că cei care au luptat pentru a apăra independența și integritatea țării, au nevoie să fim lângă ei, să le deschidem ușa, să-i cinstim prin prezența noastră și nu doar să-i evocăm în discursuri și să-i descriem în cuvinte elogioase. Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe. Iar atât timp cât încă mai avem de la cine învăța ce înseamnă onoarea, patriotismul, curajul și demnitatea, trebuie să-i prețuim cum se cuvine. De aceea, vă îndemn, distinși colegi, ca acum, în Săptămâna Mare, să treceți pragul veteranilor de război și să le arătați că țara pe care o iubesc, nu i-a uitat.", a continuat social-democrata.

Intervenția deputatului botoșănean s-a încheiat cu un moment de reculegere pentru toți veteranii de război care au decedat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și până în prezent.

(Comunicat emis de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, Organizaţia judeţeană Botoşani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
6

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
52

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
225

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...