Deputatul Costel Șoptică, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii

Deputatul Costel Șoptică, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii

Liderul organizației județene din Botoșani a Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Costel Șoptică, se află pe una dintre listele propuse pentru cabinetul de miniștri al premierului desemnat Nicolae Ciucă. Parlamentarul a precizat că este posibilă o numire a acestuia în fruntea Ministerului Agriculturii, domeniu căruia și-a consacrat activitatea politică.

Președintele formațiunii liberale a motivat că atât formarea profesională, cât și studiile de specialitate pe care le-a urmat, reprezintă atuuri pentru ocuparea funcției.

„Pe de o parte, nu este un secret. Eu activez în zona agriculturii, inclusiv prin business-urile private pe care le-am avut. Nu în ultimul rând, în cei 10-11 ani de când sunt în Parlament, am activat numai în comisii pentru agricultură sau în comisii de ape și păduri. Am fost secretarul, vicepreședintele, președintele Comisiei de Ape și Păduri, acum sunt din nou vicepreședinte al acestei comisii. Deci am un background destul de mare. Recunosc, în ultima perioadă, am fost preocupat nu doar cu pregătirea practică, ci și cu cea academică, să spunem așa. Am făcut un master de profil, la instituții de stat recunoscute. E greu de spus (n.r.: dacă va fi numit ministru). Eu mi-am pus la dispoziție toată experiența pe care am acumulat-o. Botoșaniul și România per ansamblu au nevoie de un om care cunoaște realitățile agriculturii, la firul ierbii, cum s-ar zice. Deci este posibil”, a explicat Costel Șoptică.

El a arătat că o guvernare PNL-UDMR sprijinită de social-democrați este cea mai probabilă variantă de soluționare a crizei politice.

„Pentru interesul cetățenilor și a botoșănenilor în mod special, chiar dacă unii strigă că refacem USL-ul, dacă pot pune umărul, dacă putem face ceva bun, să facem un drum bun, să aducem apă într-un cătun, facem”, a spus deputatul.

Lista pe care funcția de ministru al Agriculturii este asociată cu parlamentarul botoșănean, recapitulează nume precum Lucian Bode, pentru Afaceri Interne, Nelu Tătaru pentru Sănătate, Eduard Novak pentru Tineret, Raluca Turcan pentru Muncă, Sorin Cîmpeanu la Educație, Dan Vîlceanu pentru Finanțe.

Potrivit rapoartelor de activitate disponibile, Costel Șoptică a avut, în calitate de senator, 37 de propuneri legislative inițiate, dintre care 13 promulgate legi, iar în calitate de deputat, în actuala circumscripție, a cumulat nouă propuneri legislative, două luări de cuvânt și patru interpelări. El a absolvit Facultatea de Pedagogie în chimie-fizică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași în 1990. Din acel moment, a mai urmat un curs de management educațional și a profesat exclusiv în învățământ, până în 2002, când și-a deschis prima afacere. Șoptică a intrat în Parlament în calitate de deputat, în legislatura 2012-2016.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO: Primarul care a cumpărat o mașină de 52.000 de euro din banii cetățenilor, mândru de investiție. „E o diferență calitativă extraordinară”

astăzi, 18:51
749

O mașină electrică în valoare de 52.000 de euro a împărțit în două tabere comuna Durnești din județul Botoșani. Mașina cumpărată de primar va face drumuri prin cele șase...

Ciucă: Intră în vigoare noi măsuri pentru cei afectaţi de preţuri. Tichete de masă de 30 lei și un ajutor pentru pensionari

astăzi, 18:49
207

Premierul Nicolae Ciucă anunţă intrarea în vigoare, de vineri, a măsurilor referitoare la creşterea valorii tichetelor de masă şi acordarea unui ajutor de 700 de lei pentru pens...

Bărbat găsit mort în Cimitirul „Pacea”. Poliția a demarat o anchetă (fotogalerie)

astăzi, 18:41
494

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Lunca, a fost găsit mort în Cimitirul „Pacea” din municipiul Botoșani, vineri dimineață, a confirmat purtătorul de cuvânt al Inspectora...