Deputatul Costel Șoptică, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii

Deputatul Costel Șoptică, propus pentru funcția de ministru al Agriculturii

Liderul organizației județene din Botoșani a Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Costel Șoptică, se află pe una dintre listele propuse pentru cabinetul de miniștri al premierului desemnat Nicolae Ciucă. Parlamentarul a precizat că este posibilă o numire a acestuia în fruntea Ministerului Agriculturii, domeniu căruia și-a consacrat activitatea politică.

Președintele formațiunii liberale a motivat că atât formarea profesională, cât și studiile de specialitate pe care le-a urmat, reprezintă atuuri pentru ocuparea funcției.

„Pe de o parte, nu este un secret. Eu activez în zona agriculturii, inclusiv prin business-urile private pe care le-am avut. Nu în ultimul rând, în cei 10-11 ani de când sunt în Parlament, am activat numai în comisii pentru agricultură sau în comisii de ape și păduri. Am fost secretarul, vicepreședintele, președintele Comisiei de Ape și Păduri, acum sunt din nou vicepreședinte al acestei comisii. Deci am un background destul de mare. Recunosc, în ultima perioadă, am fost preocupat nu doar cu pregătirea practică, ci și cu cea academică, să spunem așa. Am făcut un master de profil, la instituții de stat recunoscute. E greu de spus (n.r.: dacă va fi numit ministru). Eu mi-am pus la dispoziție toată experiența pe care am acumulat-o. Botoșaniul și România per ansamblu au nevoie de un om care cunoaște realitățile agriculturii, la firul ierbii, cum s-ar zice. Deci este posibil”, a explicat Costel Șoptică.

El a arătat că o guvernare PNL-UDMR sprijinită de social-democrați este cea mai probabilă variantă de soluționare a crizei politice.

„Pentru interesul cetățenilor și a botoșănenilor în mod special, chiar dacă unii strigă că refacem USL-ul, dacă pot pune umărul, dacă putem face ceva bun, să facem un drum bun, să aducem apă într-un cătun, facem”, a spus deputatul.

Lista pe care funcția de ministru al Agriculturii este asociată cu parlamentarul botoșănean, recapitulează nume precum Lucian Bode, pentru Afaceri Interne, Nelu Tătaru pentru Sănătate, Eduard Novak pentru Tineret, Raluca Turcan pentru Muncă, Sorin Cîmpeanu la Educație, Dan Vîlceanu pentru Finanțe.

Potrivit rapoartelor de activitate disponibile, Costel Șoptică a avut, în calitate de senator, 37 de propuneri legislative inițiate, dintre care 13 promulgate legi, iar în calitate de deputat, în actuala circumscripție, a cumulat nouă propuneri legislative, două luări de cuvânt și patru interpelări. El a absolvit Facultatea de Pedagogie în chimie-fizică a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași în 1990. Din acel moment, a mai urmat un curs de management educațional și a profesat exclusiv în învățământ, până în 2002, când și-a deschis prima afacere. Șoptică a intrat în Parlament în calitate de deputat, în legislatura 2012-2016.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Patru tineri răniți în urma unui accident rutier, la marginea orașului

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1698

Patru tineri au fost răniți, miercuri seară, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un cap de pod, pe strada Bucovina din municipiul Botoșani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspect...

Doi poliţişti de frontieră au salvat o familie cu un bebeluş, din mijlocul flăcărilor (video)

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1743

Doi poliţişti de frontieră din Botoșani au salvat o familie cu un bebeluş de numai câteva luni, din mijlocul unei case cuprinse de flăcări. Totul s-a petrecut luni...

Inspector școlar pentru minorități de mai bine de 13 ani, decorat cu „Meritul pentru învățământ”

Miercuri, 1 Decembrie 2021
1091

Un inspector școlar din Botoșani a fost decorat cu Ordinul „Meritul pentru învățământ”, în grad de Cavaler, miercuri, la Palatul Cotroceni.Este vorba despre...