Deputatul Budăi, PSD: “După cum am promis, dialogul pe marginea Legii pensiilor continuă!”

Proiectul de lege a avut în vedere două principale obiective: eliminarea inechităților din sistem și adecvarea pensiilor mici, precum și asigurarea unei stabilitati pe termen mediu și lung a sistemului de pensii.

Deputatul Budăi, PSD: “După cum am promis, dialogul pe marginea Legii pensiilor continuă!”

Președintele Comisiei pentru administrația publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, deputatul Marius Constantin Budăi, a prezentat noua lege a pensiilor cetățenilor din Botoșani și Săveni în weekend-ul încheiat.

“După cum am promis, dialogul pe marginea Legii pensiilor continuă! Alături de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani, Bogdan Buhăianu,  colegii parlamentari Alexandra Huțu, Lucian Trufin și Dan Șlincu  și primarul orașului Săveni, Relu Târzioru am continuat seria dezbaterilor pe acest subiect extrem de important pentru actualele generații de seniori, dar și pentru actualii lucrători. Cu această ocazie am transmis și o felicitare și gânduri bune din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu! Vom continua seria de întâlniri cu cetățenii județului Botoșani!”, precizează deputatul Marius Constantin Budăi.

Astfel de întâlniri urmează a avea loc și în Darabani și Dorohoi, dar și în alte localități din județul Botoșani. Proiectul de lege a avut în vedere două principale obiective: eliminarea inechităților din sistem și adecvarea pensiilor mici, precum și asigurarea unei stabilitati pe termen mediu și lung a sistemului de pensii.

“Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor. Legea pensiilor nu este doar pentru pensionari. Legea pensiilor este importantă în egală măsură pentru salariați, pentru studenți și pentru tineri. Legea stimulează munca celor care sunt în activitate. Cu noua lege, salariații știu că dacă vor munci mai mult, vor avea o pensie mai bună la vârsta pensionării. Legea stimulează continuarea studiilor celor tineri. Perioada studiilor universitare este luată în calcul la stabilirea pensiilor. Legea stimulează natalitatea și îi încurajează pe tineri să își formeze o familie și să aibă cât mai mulți copii. Este o lege care aduce reparație morală și materială părinților și bunicilor noștri! Din respect pentru cetățenii români astfel de dezbateri vor continua!”, mai precizează președintele Comisiei pentru administrația publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, deputatul Budăi.

Este cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii. Legea a fost realizată împreună cu experții Comisiei Europene și cei ai Băncii Mondiale, care au confirmat că noua lege este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

(Comunicat PSD Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
136

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
126

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1038

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...