Deputat Costel Lupașcu: ,,Este obligatorie Demisia sau Demiterea Prefectului Dan Nechifor’’

Deputat Costel Lupașcu: ,,Este obligatorie Demisia sau Demiterea Prefectului Dan Nechifor’’

Comunicat:

Lucrurile sunt departe de a fi sub control la BotoÈ™ani, iar cifrele sunt tot mai îngrijorătoare. COVID-19 s-a răspândit pe tot teritoriul judeÈ›ului BotoÈ™ani È™i este esenÈ›ial ca toÈ›i cetățenii È™i jurnaliÈ™tii, să fie informaÈ›i corect È™i la timp, pentru a putea să acÈ›ioneze cu responsabilitate. Până acum, la BotoÈ™ani a existat o organizare dezastruoasă iar prefectul Dan Nechifor È™i-a demonstrat incapacitatea după o serie de bâlbe. InformaÈ›iile sunt ascunse È™i trunchiate, iar cetățenii È™i presa nu au posibilitatea să È™tie situaÈ›ia reală din judeÈ›ul BotoÈ™ani.

,, După ce a stat în izolare administrativă, este momentul să plece într-o relaxare definitivă. Există numeroase motive pentru care solicit demisia/demiterea prefectului Dan Nechifor. Felul în care a gestionat această situaÈ›ie de urgență este inadmisibil! Acesta a dat peste cap întreg sistemul sanitar local, aflat deja într-un haos tot mai pronunÅ£at de la începutul pandemiei.  În primul rând, la BotoÈ™ani s-au cam încurcat în cifre È™i cred că cei de la Prefectură i-au minÈ›it È™i-i mint în continuare pe botoșăneni. Într-un fel raportează Grupul de Comunicare Strategică la nivel naÈ›ional, iar la BotoÈ™ani sunt comunicate alte cifre. Pentru a îi liniÈ™ti pe cetățeni este obligatoriu ca autoritățile să facă o informare pe cât se poate de clară È™i de transparentă. Avem nevoie de informaÈ›ii reale È™i la timp în legătură cu numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus din judeÈ›ul BotoÈ™ani, cu numărul de persoane testate È™i măsurile dispuse pentru prevenirea È™i stoparea bolii. Lipsa de comunicare, cenzura informaÈ›ională, ascunderea situaÈ›iei reale privind numărul de persoane infectate din judeÈ›ul BotoÈ™ani, netransmiterea corectă a numărului de cadre medicale infectate, incoerenÈ›a È™i indecizia privind organizarea medicală la nivel de judeÈ›, testarea insuficientă, neimplicarea specialiÈ™tilor în decizii, neasigurarea unui număr suficient de specialiÈ™ti pe secÈ›iile afectate  de îmbolnăviri, sunt doar câteva elemente prin care arătaÈ›i că incompetenÈ›a voastră  afectează sănătatea botoșănenilor.

Prefectul trebuie să plece acasă pentru că nu este capabil să gestioneze activitatea Comitetului JudeÈ›ean pentru SituaÈ›ii de Urgență în această situaÈ›ie de pandemie. Nu trebuie uitată dorinÈ›a aprigă de transformare a Maternității în spital COVID, cu mutarea bebeluÈ™ilor È™i a mamelor. Nu în ultimul rând, nefericita decizie este de a trimite o comisie de anchetă la DSP, în plină pandemie să verifice medicii, e ca È™i cum ai opri un medic în timpul unei operaÈ›ii. În loc ca DSP să crească capacitatea de intervenÈ›ie, în aceste momente, va trebui să prezinte documente È™i justificări. Dar prefectul a ieÈ™it È™i ne-a transmis că personalul medical infectat se simte bine, iar la câteva ore, alte câteva zeci de cadre medicale au fost declarate infectate.

Îi recomand domnului Tătaru să vină la BotoÈ™ani, dar nu ca data trecută, când după vizita lui au început să apară cazuri de îmbolnăviri. Să vină, dar dacă tot vine, să vină È™i cu hârtia de demitere a prefectului’’ a declarat deputatul PSD Costel LupaÈ™cu.

(Comunicat de presă emis de către Costel Lupașcu, deputat al PSD Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
10

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
54

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
54

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...