Declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional are ZERO efecte juridice?

Declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional are ZERO efecte juridice?

Viceliderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a afirmat că declararea autostrăzilor ca obiective de interes naţional, în CSAT, nu are niciun efect legal, fiind doar o declaraţie retorică şi o demagogie menită să acopere incapacitatea guvernului PSD, după ce Guvernul a declarat că autostrada Moldovei A8, Iaşi - Tg. Mureş, ar putea fi declarată obiectiv de interes naţional.

„Autostrăzile în C.S.A.T. - o declaraţie a neputinţei cu efecte zero în practică.Declararea autostrăzilor, fie că e vorba de Ploieşti-Braşov sau de Tg. Mureş-Iaşi, ca “obiective strategice de interes naţional” în C.S.A.T. are ZERO efecte juridice. Este strict o declaraţie retorică, o demagogie care să mai acopere neputinţa enormă a guvernului PSD. Nu există niciun efect legal, în prezent, al acestei declaraţii. În mod fals circulă în spaţiul public/media diverse posibile consecinţe ale declaraţiei”, a scris Cătălin Drulă, duminică, pe Facebook.

Deputatul USR oferă ca exemplu faptul că „astfel ar putea fi finanţate din fonduri naţionale autostrăzile. FALS - şi în prezent autostrăzile respective pot fi finanţate cu orice fel de fonduri: de la bugetul naţional, din fonduri europene structurale sau din împrumuturi”.

De asemenea, Drulă spune că nu poate exista o derogare de la licitaţie, prin încredinţare directă pentru construirea unei autostrăzi, ori că nu ar mai fi necesar un aviz de mediu, dacă e declarată obiectiv de interes naţional.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
32

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
193

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
89

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...