DECIZIE: PNL Botoșani îl susține la președinția PNL pe Florin Cîţu

DECIZIE: PNL Botoșani îl susține la președinția PNL pe Florin Cîţu

Colegiul Director Județean al PNL Botoșani a decis să-l susțină pe premierul Românei, Florin Cîţu, la funcția de președinte al PNL.

Congresul PNL va avea loc pe 25 Septembrie 2021, iar alegerile din PNL sunt primele alegeri care au loc în aceasta toamnă în partidele care formează guvernul Cîțu.

Florin Vasile Cîțu a fost numit prim-ministru al României cu susținerea PNL, în urma negocierilor cu USR PLUS și UDMR, la finalul anului 2020.

Conform statutului PNL, alegerile pentru alegerea conducerii partidului au loc o dată la 4 ani, iar la ultimele alegeri din PNL, Ludovic Orban a fost ales președinte încă din primul tur de scrutin.

Moțiunea lui Ludovic Orban s-a numit “Forța Dreptei” și se bazează pe conservatorism, Național Liberalism și Conservatorism liberal, în timp ce moțiunea Florin Cîțu, cea pe care o susțin liderii PNL de la Botoșani, poartă numele de “România Liberală„ fiind exprimarea unor curente liberale mai de centru - Libertarianism, Creștin-democrația și Conservatorism.

Colegiul Director Județean al PNL Botoșani a decis! Moțiunea câștigătoare este "România Liberală" a premierului Florin Cîţu”, a anunțat Gabriel Alecsandru, prim-vicepreședinte al organizației municipale a PNL Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19: După cadrele medicale ar putea urma și profesorii

Marţi, 28 Septembrie 2021
766

Profesorii sunt următorii are ar putea fi obligați prin lege să se vaccineze împotriva Covid-19, la fel cum se intenționează cu toate cadrele medicale din România.În prezen...

Încă puțin și va fi lege: Senatorii au fost de acord cu pensionarea la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu. Proiectul intră în dezbaterea deputaților

Marţi, 28 Septembrie 2021
675

Senatorii au fost de acord și au aprobat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă” proiectul de lege care prevede pensionarea opţională la 70 de ani şi interzicere...

Astăzi începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin în România

Marţi, 28 Septembrie 2021
374

Astăzi, marți, 28 septembrie începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid-19.Potrivit deciziei adoptate de CNCAV, pe lângă persoanele vulnerabile și c...