DECIZIE: PNL Botoșani îl susține la președinția PNL pe Florin Cîţu

DECIZIE: PNL Botoșani îl susține la președinția PNL pe Florin Cîţu

Colegiul Director Județean al PNL Botoșani a decis să-l susțină pe premierul Românei, Florin Cîţu, la funcția de președinte al PNL.

Congresul PNL va avea loc pe 25 Septembrie 2021, iar alegerile din PNL sunt primele alegeri care au loc în aceasta toamnă în partidele care formează guvernul Cîțu.

Florin Vasile Cîțu a fost numit prim-ministru al României cu susținerea PNL, în urma negocierilor cu USR PLUS și UDMR, la finalul anului 2020.

Conform statutului PNL, alegerile pentru alegerea conducerii partidului au loc o dată la 4 ani, iar la ultimele alegeri din PNL, Ludovic Orban a fost ales președinte încă din primul tur de scrutin.

Moțiunea lui Ludovic Orban s-a numit “Forța Dreptei” și se bazează pe conservatorism, Național Liberalism și Conservatorism liberal, în timp ce moțiunea Florin Cîțu, cea pe care o susțin liderii PNL de la Botoșani, poartă numele de “România Liberală„ fiind exprimarea unor curente liberale mai de centru - Libertarianism, Creștin-democrația și Conservatorism.

Colegiul Director Județean al PNL Botoșani a decis! Moțiunea câștigătoare este "România Liberală" a premierului Florin Cîţu”, a anunțat Gabriel Alecsandru, prim-vicepreședinte al organizației municipale a PNL Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta