Daniel Ionescu, vicepreședinte ALDE Botoșani: „Singura posibilitate reală de resetare a actului guvernamental este prin întoarcerea la popor”

Daniel Ionescu, vicepreședinte ALDE Botoșani: „Singura posibilitate reală de resetare a actului guvernamental este prin întoarcerea la popor”

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost debarcat cu un număr de voturi ce reprezintă un record absolut în materie de moțiuni de cenzură în istoria postdecembristă. Zgomotul prăbușirii acestui guvern a fost asurzitor.

Proteste de stradă, record de infectari și decese din pricina Covid-19, spitale care ard , înghețări de salarii, inflație galopantă, amânarea intervențiilor chirugicale cu 30 de zile in spitale…într-un cuvant- DEZASTRU.

Este absolut șocantă disonanța între imaginile triumfaliste de acum câteva zile când Florin Cîțu era înscăunat președinte al PNL si agonia de ieri a unui guvern ce a luat prizonieră o țară aflată în derivă. Asemeni discursului liderului comunist detronat în 1989, Florin Cîțu, cu ultimele puteri, promite o creștere a salariului minim cu 11%. Este realmente incredibilă lipsa de înțelegere a realităților de către actualii guvernanți, precum și decuplarea totală de la agenda cetățeanului.

Răsturnarea guvernului nu este, însă, nici pe departe un prilej de bucurie, pentru că înainte se așterne o perioadă de blocaj politic. Nevoia de gestionare a pandemiei, absorbția fondurilor europene, contracararea exploziei prețurilor în energie sunt doar câteva dintre problemele ce nu suportă amânare. Cine le va gestiona?

Mai mult decât atât, încercarea de refacere a coaliției formată din PNL (condus de Cîțu) și USR (condus de Cioloș) ne arată că rețeta dezastrului va fi păstrată. Ori, este nebunie curată să faci exact același lucru și să te astepți la rezultate diferite.

Singura posibilitate reală de resetare a actului guvernamental este prin întoarcerea la popor. Dintr-un asemenea blocaj nu se poate ieși decât prin alegeri anticipate. Cu atât mai mult in situații de criză profunde, partidele au nevoie de legitimitate și credibilitate. Iar singura sursă autentică este votul cetățeanului !

(Comunicat de presă emis de Daniel Ionescu, vicepreședinte ALDE Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
10

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
260

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
97

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...