Dan Șlincu, deputat PSD: Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!

Dan Șlincu, deputat PSD: Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!

Comunicat:

Profesorii și toți angajații din educație, după ce au fost abandonați de guvernanți și au fost lăsați singuri în lupta cu pandemia, fără testări permanente, fără alocări suplimentare de fonduri pentru achiziția de materiale de protecție, au fost umiliți atât de Guvernul Orban, cât și de Guvernul Cîțu prin anularea majorărilor salariale cuvenite conform legilor în vigoare.

„Stimați miniștri ai educației și finanțelor, vă rog să prezentați dascălilor din Botoșani și din toată țara care au fost cauzele care au condus la neacordarea majorărilor de salarii pentru personalul din învățământ la nivelul grilei de salarizare din 2022! De ce nu ați susținut, ca măcar la rectificarea bugetară de la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar să fie acordate sumele necesare pentru creșterea salariilor profesorilor?” a declarat deputatul PSD Dan Constantin Șlincu.

Guvernul Cîțu, la fel ca Guvernul Orban a anulat majorarea salariilor promisă profesorilor și stabilită în legislație de guvernarea PSD. Este pentru a doua oară când PNL cu sau fără USR-PLUS îi minte în față pe profesori. Refuzul de a respecta promisiunea majorării salariilor profesorilor este în totală contradicție cu „creșterea fantastică" de 13,6% a premierului Cîțu.

Niciunul dintre liderii partidelor de Dreapta care dețin majoritatea parlamentară, PNL-USR-PLUS-UDMR nu înțelege că dascălii și personalul din educație nu pot supraviețui cu salariile foarte mici pe care le primesc, că mulți profesori pleacă din sistem după câțiva ani pentru că nu își pot permite să ducă o viață decentă, că tinerii nu mai sunt interesați să ajungă la catedră. În următorii ani va fi un dezastru pentru școala românească pentru că va rămâne fără profesori, iar generații întregi de copii vor fi ratate din cauza aglomerărilor în clase și a lipsei personalului specializat.

„Este o dovadă în plus că marele și singurul program prezidențial „România Educată” este doar o mare gogoașă demagogică, care nu a avut niciodată susținerea PNL și a președintelui Iohannis. PSD își respectă cuvântul și angajamentele privind salariile profesorilor. PSD a depus amendamente pentru respingerea tăierilor introduse de guvernul Cîțu în proiectul de rectificare bugetară. Dacă vor fi adoptate, Guvernul va trebui să majoreze salariile profesorilor, cum prevede cadrul legal”, a transmis de la tribuna Camerei Deputaților, deputatul Dan Constantin Șlincu.

Comunicat emis de Organizația Județeană PSD Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
10

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
124

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
36

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...