Dan Șlincu, deputat PSD: Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!

Dan Șlincu, deputat PSD: Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!

Comunicat:

Profesorii și toți angajații din educație, după ce au fost abandonați de guvernanți și au fost lăsați singuri în lupta cu pandemia, fără testări permanente, fără alocări suplimentare de fonduri pentru achiziția de materiale de protecție, au fost umiliți atât de Guvernul Orban, cât și de Guvernul Cîțu prin anularea majorărilor salariale cuvenite conform legilor în vigoare.

„Stimați miniștri ai educației și finanțelor, vă rog să prezentați dascălilor din Botoșani și din toată țara care au fost cauzele care au condus la neacordarea majorărilor de salarii pentru personalul din învățământ la nivelul grilei de salarizare din 2022! De ce nu ați susținut, ca măcar la rectificarea bugetară de la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar să fie acordate sumele necesare pentru creșterea salariilor profesorilor?” a declarat deputatul PSD Dan Constantin Șlincu.

Guvernul Cîțu, la fel ca Guvernul Orban a anulat majorarea salariilor promisă profesorilor și stabilită în legislație de guvernarea PSD. Este pentru a doua oară când PNL cu sau fără USR-PLUS îi minte în față pe profesori. Refuzul de a respecta promisiunea majorării salariilor profesorilor este în totală contradicție cu „creșterea fantastică" de 13,6% a premierului Cîțu.

Niciunul dintre liderii partidelor de Dreapta care dețin majoritatea parlamentară, PNL-USR-PLUS-UDMR nu înțelege că dascălii și personalul din educație nu pot supraviețui cu salariile foarte mici pe care le primesc, că mulți profesori pleacă din sistem după câțiva ani pentru că nu își pot permite să ducă o viață decentă, că tinerii nu mai sunt interesați să ajungă la catedră. În următorii ani va fi un dezastru pentru școala românească pentru că va rămâne fără profesori, iar generații întregi de copii vor fi ratate din cauza aglomerărilor în clase și a lipsei personalului specializat.

„Este o dovadă în plus că marele și singurul program prezidențial „România Educată” este doar o mare gogoașă demagogică, care nu a avut niciodată susținerea PNL și a președintelui Iohannis. PSD își respectă cuvântul și angajamentele privind salariile profesorilor. PSD a depus amendamente pentru respingerea tăierilor introduse de guvernul Cîțu în proiectul de rectificare bugetară. Dacă vor fi adoptate, Guvernul va trebui să majoreze salariile profesorilor, cum prevede cadrul legal”, a transmis de la tribuna Camerei Deputaților, deputatul Dan Constantin Șlincu.

Comunicat emis de Organizația Județeană PSD Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie de 86 de ani băgată în spital de propriul fiu, pentru băutură

Marţi, 26 Octombrie 2021
511

O bătrână de 86 de ani, din Vorona, a ajuns la spital după ce a fost bătută de proriul fiu. Femeia a ajuns, vineri, la spital cu o ambulanță, plină de vânătăi şi le-a spus cadre...

Cum au ajuns câteva comune din Botoşani bătaia de joc a unei firme de stat la care sunt acţionare

Marţi, 26 Octombrie 2021
604

Două comune din judeţul Botoşani au investit milioane de euro în reţele de canalizare, dar nu le pot folosi legal pentru că nu au fost preluate de singurul operator regional autorizat, o fi...

ANM: Vreme mai rece în această săptămână

Marţi, 26 Octombrie 2021
156

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea se va încălzi între 1 şi 4 noiembrie, &i...