Dan Alungei – Consilier local ALDE, Comuna Rădăuţi-Prut: Guvernul dreptei a aruncat ţara în colaps!

Dan Alungei – Consilier local ALDE, Comuna Rădăuţi-Prut: Guvernul dreptei a aruncat ţara în colaps!

Comunicat:

România este în colaps politic, economic şi social, iar românii fac din ce în ce mai greu faţă avalanşei scumpirilor din ultima perioadă, înregistrate exact la capitolele care măsoară calitatea vieţii. Toţi indicatorii sunt net defavorabili acestui guvern de dreapta, ce şi-a atins limitele neputinţei şi este total depăşit de realitatea din ţară şi de situaţia dezastruoasă în care au ajuns românii.

Astfel, rata anuală a inflaţiei a crescut în luna august, după ce mărfurile nealimentare, alimentare şi serviciile s-au scumpit faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. În acelaşi context, datoria publică a României a explodat în ultimii ani, fără ca în ţară să se construiască vreun obiectiv de investiţii notabil şi fără sume bugetate pentru spitale, şcoli, autostrăzi sau căi ferate.

Consider că este inadmisibil ca, faţă de anul trecut, preţurile să nu mai fie absolut deloc ţinute sub control de către guvern. Energia electrică este prima în topul scumpirilor, urmată de gazele naturale şi încălzirea centrală, uleiul comestibil, combustibili, apă, canal şi salubritate, precum şi marea majoritate a produselor alimentare de bază.

În tot acest timp, veniturile românilor au stagnat, atât salariile, cât şi pensiile, care au fost îngheţate de guvernul Cîţu, ba chiar au regresat, dacă ne raportăm la rata inflaţiei.

Inclusiv guvernatorul Băncii Naţionale a României a avertizat public că în această toamnă ne vom confrunta cu creşteri foarte mari de preţuri, în condiţiile în care indicele preţurilor de consum se menţine la un nivel ridicat, dar se pare că guvernul nu ţine seama de opiniile acestuia.

De câteva luni, se observă cu ochiul liber că guvernul nu mai lucrează în vederea stabilităţii şi siguranţei naţionale, ci a fost preocupat doar de organizarea congresului PNL, în dispreţul românilor afectaţi de restricţiile din valul patru, cu 5.000 de oameni adunaţi la sfârşitul săptămânii trecute într-o singură sală.

Precum am mai spus, România este o ţară neguvernată, în cădere liberă, cu oameni aflaţi la limita sărăciei. Unica soluţie este debarcarea acestui executiv nepriceput şi venirea la guvernare a unor forţe politice care doresc cu adevărat binele ţării şi al românilor.

DAN ALUNGEI – Consilier local ALDE Comuna Rădăuţi-Prut, Membru Biroul Politic Teritorial ALDE Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
3

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
99

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
74

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...