Cristian Achiței: Progrese importante înregistrate la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești până la venirea iernii

Cristian Achiței: Progrese importante înregistrate la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești până la venirea iernii

Am surprins, la sfârșitul săptămânii trecute, înainte de căderea primei ninsori, stadiul lucrărilor de modernizare pe Drumul Național DN 29D Botoșani-Ștefănești.

Constructorul a făcut progrese semnificative, astfel încât, la această dată, circulația se poate desfășura cursiv, pe ambele sensuri de mers, pe aproape întreaga lungime, cu limitările de viteză specifice unui drum în lucru.

Podurile din Stăuceni au fost finalizate și redeschise circulației, fiind eliminate blocajele create în trafic de restricțiile impuse de semafor. Și la Trușești, podul peste Jijia este deschis circulației pe ambele sensuri. Circulația continuă să fie deviată doar la podul mic din fața benzinăriei de la intrarea în Trușești, acolo unde au fost realizate culeele și urmează montarea grinzilor, precum și în zona podului de la Drislea, unde a fost finalizată dala de suprabetonare.

Îmbrăcămintea asfaltică a fost finalizată pe multe tronsoane ale drumului, eforturile constructorului fiind concentrate pe execuția rigolelor și trotuarelor, instalarea parapetelor, realizarea marcajelor rutiere provizorii.

Pe cea mai mare parte a primelor două viaducte, cele de la intrarea, respectiv ieșirea din Stăuceni, s-a lucrat și la hidroizolație și straturile asfaltice, așa cum puteți vedea, în detaliu, în albumul foto atașat, realizat pe 19 noiembrie.

(Comunicat de presă emis de senatorul PNL Cristian Achiței) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
88

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
125

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
140

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...