Cristian Achiței: Progrese importante înregistrate la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești până la venirea iernii

Cristian Achiței: Progrese importante înregistrate la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești până la venirea iernii

Am surprins, la sfârșitul săptămânii trecute, înainte de căderea primei ninsori, stadiul lucrărilor de modernizare pe Drumul Național DN 29D Botoșani-Ștefănești.

Constructorul a făcut progrese semnificative, astfel încât, la această dată, circulația se poate desfășura cursiv, pe ambele sensuri de mers, pe aproape întreaga lungime, cu limitările de viteză specifice unui drum în lucru.

Podurile din Stăuceni au fost finalizate și redeschise circulației, fiind eliminate blocajele create în trafic de restricțiile impuse de semafor. Și la Trușești, podul peste Jijia este deschis circulației pe ambele sensuri. Circulația continuă să fie deviată doar la podul mic din fața benzinăriei de la intrarea în Trușești, acolo unde au fost realizate culeele și urmează montarea grinzilor, precum și în zona podului de la Drislea, unde a fost finalizată dala de suprabetonare.

Îmbrăcămintea asfaltică a fost finalizată pe multe tronsoane ale drumului, eforturile constructorului fiind concentrate pe execuția rigolelor și trotuarelor, instalarea parapetelor, realizarea marcajelor rutiere provizorii.

Pe cea mai mare parte a primelor două viaducte, cele de la intrarea, respectiv ieșirea din Stăuceni, s-a lucrat și la hidroizolație și straturile asfaltice, așa cum puteți vedea, în detaliu, în albumul foto atașat, realizat pe 19 noiembrie.

(Comunicat de presă emis de senatorul PNL Cristian Achiței) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime a anunțat ce se întâmplă cu Bogdan Andone, după ce FC Botoșani a pierdut meciul cu U Cluj!

Duminică, 3 Martie 2024
634

FC Botoșani a ajuns la cinci meciuri la rând fără victorie, după ce echipa a pierdut meciul cu U Cluj, din deplasare. În urma acestui rezultat, echipa locală își pierde din șa...

Gellu Dorian: Lucian Valea și Botoșanii

Duminică, 3 Martie 2024
196

Biografia lui este demnă de un roman, aşa cum a şi încercat să proiecteze unul cît timp a locuit la Botoşani, locul în care, în cei aproape optsprezece ani cît a loc...

Zonele aglomerate din Darabani, asaltate de pompieri. Au fost împărțite mesaje de informare și educare preventivă! (foto)

Duminică, 3 Martie 2024
80

„Împreună mai pregătiți” sub acest slogan pompierii botoșăneni au desfășurat, pentru a șaptea zi consecutiv, activități de informare și educare preventivă cu tematică de...