Cristian Achiței, despre DN 29D Botoșani – Ștefănești: „Există premise ca în acest an să fie turnat cel puțin un strat de asfalt pe întreaga lungime” (fotogalerie)

Cristian Achiței, despre DN 29D Botoșani – Ștefănești: „Există premise ca în acest an să fie turnat cel puțin un strat de asfalt pe întreaga lungime” (fotogalerie)

După câteva săptămâni trecute de la ultima deplasare în teren pe Drumul Național (DN) 29D Botoșani – Ștefănești, senatorul botoșănean Cristian Achiței anunță progrese substanțiale în procesul de modernizare a tronsonului.

Potrivit parlamentarului, lucrările la viaductele 1 și 2, de la intrarea și de la ieșirea din Stăuceni, au avansat semnificativ, iar numărul deschiderilor dintre coloanele de susținere pe care încă nu au fost montate grinzile se reduce constant. Pe trei noi sectoare de drum s-a turnat și continuă să se toarne și acum asfalt nou: Viforeni-Drislea, Trușești-Guranda și Durnești-Cucuteni.

El mai arată că, la Cucuteni, constructorul execută sistemul rutier nou, circulația rutieră desfășurându-se alternativ pe un singur sens, și se lucrează inclusiv la Ștefănești, unde se execută rigolele carosabile.

„Există așadar premise cât se poate de bune pentru ca în acest an să fie turnat cel puțin un strat de asfalt pe întreaga lungime a DN 29D, cu excepția câtorva puncte în care se execută lucrări complexe. Le mulțumesc membrilor echipei de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani pentru implicarea în derularea acestui proiect de investiții extrem de important pentru infrastructura rutieră a județului”, a scris pe Facebook Cristian Achiței.

„Personal, voi continua demersurile - inițiate prin interpelarea, în această primăvară, punctual, pe această temă, a ministrului Transporturilor - în vederea găsirii în timp util a unei soluții de modernizare și a tronsonului de 3,3 km de la mijlocul DN 29D, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, botoșănenii să poată circula fără sincope pe întreaga lungime a drumului național, între Botoșani și Ștefănești”, mai susține senatorul.

















 

 

Spune-ne opinia ta