Contre acide între Doina Federovici și prefectul Sorin Cornilă, după atacul la adresa lui Iftime. „Consiliul Județean nu va putea fi condus la fără frecvență” (video)

Totul ar fi pornit de la absența lui Valeriu Iftime de la ceremonia de acordare a certificatelor de constatare a mandatului de consilier județean și președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Spre finalul ceremoniei de acordare a certificatelor constatatoare a mandatelor de consilieri județeni spiritele s-au încins puțin.

În discursul său, Doina Federovici l-a atacat dur pe Valeriu Iftime, care nici nu a fost prezent în sală la acordarea acestui certificat.

„Prezența la acest eveniment este o formă de respect...”

Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean Botoșani, s-a arătat deranjată de absența lui Valeriu Iftime de la acest eveniment, motivând că este o lipsă de respect față de alegători.

Regret că nu este de față și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani pentru că mi-aș fi dorit să îi adresez câteva cuvinte cu ocazia acestui moment important în care are loc practic transferul voinței cetățenilor către cei care urmează să îi reprezinte. Din punctul meu de vedere, prezența la acest eveniment este o formă de respect față de cetățenii care te-au votat și ți-au dat încredere și tocmai despre această încredere pe care ne-au acordat-o botoșănenii și domniei sale, și nouă, tuturor care ne aflăm în această sală, aș fi vrut să îi vorbesc domnului președinte al Consiliului Județean, care își va prelua portofoliul din octombrie”, a declarat Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean Botoșani.

De asemenea, actualul președinte al CJ a menționat faptul că această instituție nu poate fi condusă la „fără frecvență” și îl acuză pe Valeriu Iftime că nu este conștiincios.

De asemenea, aș vrea să îi transmit domnului președinte ales al Consiliului Județean că această instituție este foarte importantă în arhitectura administrativă a județului, că are un rol foarte important în ceea ce înseamnă viitorul acestui județ și mai ales dezvoltarea lui. De aceea, Consiliul Județean nu va putea fi condus la fără frecvență. Cred că nu este totul pierdut și, până la preluarea mandatului, poate va reuși să înțeleagă importanța adevărată a acestei funcții pe care o va ocupa și poate va conștientiza dimensiunea implicării pe care va trebui să o aibă în actul administrativ”, a adăugat Doina Federovici.

Momentul culminant este când Doina Federovici începe să vorbească despre un proiect de anvergură pe care Valeriu Iftime l-ar fi luat în râs în timpul campaniei electorale.

La jumătatea discursului Doinei Federovici, consilierii județeni din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani s-au ridicat de pe scaune și au părăsit sala de ședințe.

Aș fi vrut să îi arăt astăzi domnului președinte un proiect major pentru Botoșani, pentru dezvoltarea economică a județului nostru, pentru atragerea de investiții pe care dumnealui le-a tot clamat în campania electorală și, bineînțeles, pentru crearea de noi locuri de muncă bine plătite. Acest proiect este realizarea Autostrăzii pentru Botoșani, a drumului de mare viteză care leagă municipiul reședință de județ și întregul județ de Aeroportul Suceava, de la Salcea și mi-aș dori tare mult să se numească Aeroportul Suceava – Botoșani sau Botoșani – Suceava, de ce nu? În campanie și imediat după aflarea rezultatelor alegerilor, viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a luat în râs acest proiect major pentru care am reușit să lucrăm documentațiile tehnice și, iată, vă arăt și dumneavoastră, acesta este proiectul, sunt cele trei variante de traseu (...)”, a subliniat președintele CJ în timp ce consilierii din partea PNL părăseau sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ.

Atitudinea consilierilor a fost dur criticată de Doina Federovici.

„Veți avea în noi cei mai redutabili adversari”

După acest moment tensionat, Doina Federovici le transmite consilierilor rămași în sală că, dacă nu vor susține proiectele și vor fi tratate cu indiferență, atunci ei vor fi cei mai redutabili adversari.

Dacă așa înțeleg dumnealor dezvoltarea județului înseamnă că îi sfidează pe toți locuitorii județului Botoșani și pe cei care i-au votat și mai ales pe cei care nu i-au votat. Dacă toate aceste proiecte vor fi susținute veți găsi în noi parteneri corecți de discuție, dar dacă acest proiecte la care s-a muncit enorm vor fi tratate cu indiferență sau nu vor fi duse la bun sfârșit vă spun celor care ați rămas în sală și care nu aveți nicio vină, că veți avea în noi cei mai redutabili adversari”, a finalizat Doina Federovici.

Prefectul a sărit în apărarea lui Valeriu Iftime și dezaprobă cele spuse de Doina Federovici

Prefectul Sorin Cornilă a intervenit imediat după declarațiile făcute de Doina Federovici și a menționat că modalitatea în care a ales să pornească noul deliberativ al Consiliului Județean nu este tocmai unul just.

Aș vrea să dezaprob cuvintele doamnei președinte și modul cum a ales să pornim următorul deliberativ al Consiliului Județean. Este rolul meu...”, a spus Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani. În timpul în care Sorin Cornilă vorbea Doina Federovici a intervenit, însă prefectul județului Botoșani a rugat-o să nu îl întrerupă.

Vă rog să nu mă întrerupeți, pentru că eu nu v-am întrerupt. Este atributul meu, al Instituției Prefectului, să asigur un echilibru, să fiu echidistant și așa am fost pe toată perioada campaniei electorale”, a completat Sorin Cornilă.

La acestea, Doina Federovici a cerut să îi strângă mâna prefectului Sorin Cornilă, care s-a arătat vizibil deranjat de atitudinea actualului președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Dumneavoastră vă strâng mâna”, a spus Federovici.

Reacția lui Valeriu Iftime după circul de la finalul ceremoniei

La scurt timp după contrele de la finalul evenimentului a apărut în mediul online și reacția lui Valeriu Iftime, care a declarat că nu vrea să fie aclamat și lăudat, ci vrea doar să muncească în discreție și să își îndeplinească rolul.

Redăm mai jos reacția lui Valeriu Iftime:

„Astăzi, PSD în sfârșit și-a făcut auzită părerea. Până acum s-au ferit de “scandal”, așa numeau ei onestitatea și discuțiile asumate despre ce nu merge bine, și acum, când au trecut alegerile și nu mai au nimic de pierdut, au prins curaj. Au început să îmi adreseze niște întrebări prin vocea doamnei Federovici care culmea, sunt cu adevărat surprins, voia să vorbească cu mine.

Pe scurt, ei nu înțeleg cum voi conduce eu județul, pentru că ei, în esență, nu înțeleg ceva foarte simplu: stilul lor învechit și prăfuit de management nu mai are ce să caute la cârma județului, iar botoșănenii le-au arătat deja că vor schimbarea. Cred că ei nu reușesc să își revină după șocul din alegeri.

Voiau refacerea alegerilor, în caz că ați omis știrea! Da, exact cum citiți, voiau refacerea alegerilor! Pe banii cui, nu știm și nici nu contează! Voiau să le "facă bine" de data asta! Tunurile pe primari și toate mijloacele lor pe care, deși le-au folosit, au fost degeaba! Botoșănenii au ales să meargă spre viitor, departe de stereotipuri și tratament regal pentru clientela de partid. Oamenii vor oameni, PSD la Botoșani doar s-a așezat pe soclu și a stat departe de oameni. Și-au amintit abia în campanie cum e cu strânsul mâinilor și zâmbetele calde. Oamenii, însă, nu mai pot fi amăgiți.

Am primit un imens vot de încredere al botoșănenilor pe care cu siguranță nu îi voi dezamăgi. Față de PSD nu am și nici nu voi avea vreo datorie.

Cât despre evenimentul de astăzi, statul la mese rotunde și fala în care se scaldă unii, cum că ei sunt mai grozavi decât alții, nu mă caracterizează! Funcția mea este munca în folosul botoșănenilor. Consiliul Județean este al lor, nu are legătură cu PSD, PNL sau oricare alt partid, mandatul meu va fi despre oameni și mai puțin despre stat pe scene. Nu am nevoie să fiu aclamat și lăudat, vreau doar să muncesc și, cu discreție, să îmi îndeplinesc rolul. Mai puține mese rotunde și mai multă muncă. Mai puțină spoială și mai mult realism!

Îi amintesc doamnei președinte că încă deține funcția de președinte al Consiliului Județean până la finalul lunii octombrie și că ar trebui să se ocupe mai mult de județ decât să îl "certe" pe Iftime. Știu că sunteți în campanie pentru parlamentare, dar noi nu avem nicio vină.

Și ca să închei, las mai jos un document al botoșănenilor.

Dragii mei,

Avem mult de muncă, însă împreună vom reuși! Cu decență și multă muncă!”

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...