Consilierul supărat pe un sens giratoriu din Botoșani. „Este o soluție proastă, nu ajută!” (video)

Politicianul și-a manifestat supărarea cu privire la acel sens giratoriu în cadrul ședinței de CL.

Consilierul supărat pe un sens giratoriu din Botoșani. „Este o soluție proastă, nu ajută!” (video)

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Un consilier local a pus gând rău unui sens giratoriu din municipiul Botoșani, amplasat într-o intersecție din centrul orașului, care înainte funcționa pe bază de semafor.

Eugen Țurcanu, consilier local din partea partidului PNL, și-a exprimat supărarea față de ambuteiajul care se produce în intersecția străzii Octav Onicescu cu Bulevardul „Mihai Eminescu” la ore de vârf.

Înainte, în acea intersecție funcționa un semafor, dar care a fost înlocuit cu un sens giratoriu improvizat. Eugen Țurcanu a declarat că acel sens giratoriu „cu niște plastic” mai mult încurcă decât să decongestioneze traficul.

A altă observație este legată de Bulevardul Mihai Eminescu, intersecția cu Octav Onicescu. Era un semafor care funcționa foarte bine acolo. Ați luat decizia proastă de a pune un așa zis sens giratoriu cu niște plastic. Eu care trăiesc în arealul ăsta Primăverii, Bulevard, Împărat Traian, unde stau oamenii de rând mă confrunt în fiecare dimineață cu un ambuteiaj teribil acolo. Cel mai aglomerat este înspre Sucevei spre Bulevard și de pe Primăverii pe Onicescu. Ai voie să intri pe două benzi, iar în sensul giratoriu ieși doar într-o bandă. Se blochează tot. Și la ora 12, la ora 14:00, la ora 16:00 când plec acasă ambuteiajul începe undeva la Stadion sau la Polivalentă până la sensul giratoriu. Cu semaforul nu erau asemenea cozi, erau doar de 5 – 6 mașini. Scoateți bidoaștele alea de plastic, este o soluție proastă, nu ajută!”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local din partea PNL.

În plus, politicianul solicită să reintroducă dirijarea prin semafor a intersecției.

Dacă aici avem semafor și încă mai sunt instalațiile pe el funcționale scoateți prostiile alea și lăsați semaforul să disciplineze traficul la modul decent, cum a fost ani de zile și era o soluție bună. Una era să ai sensul giratoriu la intrare înspre Suceava sau pe Tudor Vladimirescu, la Școala nr. 8, unde merge brici și alta e ăla din zona centrală unde înfundați tot traficul. Aveți puterea să acceptați și nu mai lăsați pe toți cu facultăți de x și 0 să ia decizii de astea edilitare. Schimbați soluția asta proastă!”, a completat Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1037

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9527

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...