Consilierul supărat pe un sens giratoriu din Botoșani. „Este o soluție proastă, nu ajută!” (video)

Politicianul și-a manifestat supărarea cu privire la acel sens giratoriu în cadrul ședinței de CL.

Consilierul supărat pe un sens giratoriu din Botoșani. „Este o soluție proastă, nu ajută!” (video)

   Foto: Arhivă Știri.Botoșani.Ro

Un consilier local a pus gând rău unui sens giratoriu din municipiul Botoșani, amplasat într-o intersecție din centrul orașului, care înainte funcționa pe bază de semafor.

Eugen Țurcanu, consilier local din partea partidului PNL, și-a exprimat supărarea față de ambuteiajul care se produce în intersecția străzii Octav Onicescu cu Bulevardul „Mihai Eminescu” la ore de vârf.

Înainte, în acea intersecție funcționa un semafor, dar care a fost înlocuit cu un sens giratoriu improvizat. Eugen Țurcanu a declarat că acel sens giratoriu „cu niște plastic” mai mult încurcă decât să decongestioneze traficul.

A altă observație este legată de Bulevardul Mihai Eminescu, intersecția cu Octav Onicescu. Era un semafor care funcționa foarte bine acolo. Ați luat decizia proastă de a pune un așa zis sens giratoriu cu niște plastic. Eu care trăiesc în arealul ăsta Primăverii, Bulevard, Împărat Traian, unde stau oamenii de rând mă confrunt în fiecare dimineață cu un ambuteiaj teribil acolo. Cel mai aglomerat este înspre Sucevei spre Bulevard și de pe Primăverii pe Onicescu. Ai voie să intri pe două benzi, iar în sensul giratoriu ieși doar într-o bandă. Se blochează tot. Și la ora 12, la ora 14:00, la ora 16:00 când plec acasă ambuteiajul începe undeva la Stadion sau la Polivalentă până la sensul giratoriu. Cu semaforul nu erau asemenea cozi, erau doar de 5 – 6 mașini. Scoateți bidoaștele alea de plastic, este o soluție proastă, nu ajută!”, a declarat Eugen Țurcanu, consilier local din partea PNL.

În plus, politicianul solicită să reintroducă dirijarea prin semafor a intersecției.

Dacă aici avem semafor și încă mai sunt instalațiile pe el funcționale scoateți prostiile alea și lăsați semaforul să disciplineze traficul la modul decent, cum a fost ani de zile și era o soluție bună. Una era să ai sensul giratoriu la intrare înspre Suceava sau pe Tudor Vladimirescu, la Școala nr. 8, unde merge brici și alta e ăla din zona centrală unde înfundați tot traficul. Aveți puterea să acceptați și nu mai lăsați pe toți cu facultăți de x și 0 să ia decizii de astea edilitare. Schimbați soluția asta proastă!”, a completat Eugen Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
577

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
969

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
619

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...