COMUNICAT Răzvan Rotaru: "+45%, Botoșani locul I pe țară la dinamica de creștere a firmelor nou înființate în primele 4 luni din 2017 comparativ cu 2016"

COMUNICAT Răzvan Rotaru: "+45%, Botoșani locul I pe țară la dinamica de creștere a firmelor nou înființate în primele 4 luni din 2017 comparativ cu 2016"

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunÈ›at astăzi că în urma analizării datelor de la Oficiul NaÈ›ional al Registrului ComerÈ›ului, judeÈ›ul BotoÈ™ani a înregistrat în primele patru luni ale acestui an cea mai mare dinamică a creÈ™terii numărului de firme nou înfiinÈ›ate din toată È›ara, respectiv 45%, față de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut.

„Au început să se vadă primele rezultate ale activității la nivel central È™i local a PSD. JudeÈ›ul BotoÈ™ani ocupă primul loc din È›ară la creÈ™terea numărului de companii nou înfiinÈ›ate raportat la aceeaÈ™i perioadă a anului trecut. JudeÈ›ul de pe locul doi este MehedinÈ›i cu 27%. AÈ™adar, au fost mai mulÈ›i factori care au contribuit la acest procent obÈ›inut de judeÈ›ul nostru, astfel încât botoșănenii au luat decizia să-È™i deschidă o nouă afacere: eliminarea mai multor taxe È™i tarife pentru înmatricularea firmelor, scăderea impozitului pe dividende È™i eliminarea acestuia de la începutul anului viitor È™i cel mai important întâlnirile pe care le-am avut în judeÈ› pentru promovarea programuui Start-up Nation România È™i pentru încurajarea tinerilor să ia iniÈ›iativă È™i să acceseze măsura prin care primesc 200.000 lei nerambursabili de la stat”, a declarat Răzvan Rotaru.

La finalul săptămânii trecute, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, ComerÈ› È™i Antreprenoriat a lansat pentru testare aplicaÈ›ia electronică a programului Start Up Nation România, pentru a explica modul de funcÈ›ionare al platformei online. ToÈ›i cei interesaÈ›i au avut posibilitatea să facă simulări, exersând practic înscrierea planului de afaceri on line, urmând link-ul: https://testaresun.aippimm.ro/

„Le reamintesc botoșănenilor care È™i-au pregătit documentele că Programul Start-up Nation România va deveni activ pe data de 15 iunie, la ora 10.00. Fac un apel la toÈ›i cei interesaÈ›i să se înscrie în număr cât mai mare pentru a fi locul întâi pe È›ară la afaceri nou înfiinÈ›ate prin această măsură È™i pentru a beneficia de cea mai mare finanÈ›are din partea Guvernului României. Obiectivul meu principal este să generăm cât mai multe locuri noi de muncă în judeÈ›ul nostru È™i tinerii din BotoÈ™ani să aibă joburi cât mai bine plătite. Răspunsul meu la toate criticile asupra PSD din ultima vreme îl reprezintă datele oficiale de la Oficiul NaÈ›ional al Registrului ComerÈ›ului, 6,43 creÈ™terea numărului de firme nou înfiinÈ›ate la nivel naÈ›ional în primele 4 luni din 2017 comparativ cu aceeaÈ™i perioadă din 2016, iar judeÈ›ul BotoÈ™ani ocupă locul I pe È›ară cu o majorare de 45%” , a completat deputatul social-democrat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
20

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
29

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
284

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...