Comunicat Iulian Mandraburcă, Vicepreşedinte ALDE Botoşani: Decizia UNESCO trebuie să sune trezirea în România: ticăloșia intereselor economice a făcut din Roșia Montană un loc al abandonului și al rușinii naționale!

Comunicat Iulian Mandraburcă, Vicepreşedinte ALDE Botoşani: Decizia UNESCO trebuie să sune trezirea în România: ticăloșia intereselor economice a făcut din Roșia Montană un loc al abandonului și al rușinii naționale!

Interesele economice și scandalurile referitoare la exploatația auriferă au ținut captivă comunitatea din Roșia Montană, abandonată și dezbinată, în primul rând, de slăbiciunea autorităților statului.

Prinsă în mijlocul intereselor economice și scandalurilor privind exploatația auriferă, comunitatea din Roșia Montană a fost pur și simplu abandonată în ultimii 30 ani, iar tabloul actual din localitate spune povestea unei dezbinări care a fost întreținută în primul rând de slăbiciunea autorităților statului. Fără excepție, cei care au alimentat "febra aurului", adică mirajul exploatării cu orice preț a rezervelor naturale din zonă, se fac vinovați de îngroparea unui colț de Românie cu o zestre turistică fabuloasă, dar care i-a lăsat reci pe toți miniștrii Turismului de până acum.

Fără proiecte și fără investiții în utilități de bază (apă și canalizare, drumuri, dispensar, școli, grădinițe), bogata comunitate săracă de la Roșia Montană a fost ținută captivă războiului dintre interesele economice ale unor reprezentanți ai statului român și ale companiei care vrea să exploateze cu cianuri.

Decizia UNESCO de a admite situl din Apuseni în lista patrimoniului mondial este un semnal de trezire pentru autoritățile din România: distrugerea trebuie să înceteze!

Ceea ce trebuie să își asume Guvernul Cîțu este nu doar un program urgent de investiții, care să transforme Roșia Montană într-o destinație turistică demnă de titulatura de sit UNESCO, ci mai ales reclădirea comunității de acolo, prin măsuri administrative și economice destinate celor peste 2.000 de locuitori din zonă. 

Dacă ticăloșia intereselor economice a făcut din Roșia Montană un loc al abandonului și al rușinii naționale, Guvernul Cîțu are obligația să spele această rușine. Întrebarea este: are obraz?

Iulian Mandraburcă

Vicepreşedinte ALDE Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit Dorin Anastasiu. Cântăreţul de muzică uşoară avea 78 de ani

astăzi, 17:33
683

Cântăreţul de muzică uşoară Dorin Anastasiu a murit sâmbătă la vârsta de 78 de ani. Artistul originar din Craiova a câştigat acum mai bine de 50 de ani trofeul „C...

Patru bărbați reținuți la Suceava după agresarea a doi jurnaliști și a unui activist de mediu

astăzi, 17:30
242

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au fost reţinuţi în urma agresării a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu care realizau un documentar despre t...

PNL invită USR PLUS la negocieri fără „precondiții inacceptabile” și cere renunțarea la colaborarea cu AUR

astăzi, 12:28
173

Conducerea PNL a adoptat, sâmbătă, o rezoluție prin care asigură „cetățenii și mediul de afaceri, care au exprimat îngrijorări cu privire la stabilitatea politică din Rom&ac...