Comunicat - Doina Federovici: "În urma solicitărilor transmise, Guvernul a realizat prima etapă pentru construcția Biroului Vamal de Frontieră Rădăuți Prut"

Comunicat - Doina Federovici: "În urma solicitărilor transmise, Guvernul a realizat prima etapă pentru construcția Biroului Vamal de Frontieră Rădăuți Prut"

Rădăuți Prut"Președintele PSD Botoșani, Doina Federovici a anunțat astăzi că în ultima ședință de Guvern de săptămâna trecută, Executivul a adoptat Memorandumul prin care Consiliul Județean Botoșani va trece o suprafață de teren de 40.000 mp din administrarea locală către Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași în vederea construirii sediului pentru punctul de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut.  

„Am făcut solicitări încă de anul trecut pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, care are o importanță strategică pentru județul Botoșani. Având în vedere că tot în Guvernarea PSD în vara anului 2015 a fost inaugurat punctul fito-sanitar de la Vama Stânca-Costești prin care s-a pus baza pentru dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Republica Moldova, este necesar să realizăm același lucru și în cazul punctului de frontieră de la Rădăuți-Prut. Prima etapă, care a fost cea mai de durată a fost parcursă. Acum urmează emiterea hotărârii de consiliu județean, iar ulterior efectuarea studiului de fezabilitate în vederea începerii obiectivului de investiții”, a declarat Doina Federovici.  

În programul de guvernare de pe plan local, PSD Botoșani și-a asumat dezvoltarea punctelor vamale de trecere a frontiere.

„Îi mulțumesc ministrului Finanțelor Publice, colegului meu Eugen Teodorovici pentru că a înțeles că avem nevoie în județul Botoșani de un punct de frontieră modern și funcțional care să asigure fluența traficului rutier dintre România și Republica Moldova. Săptămâna trecută s-au împlinit 100 de ani de la unirea dintre Basarabia și România, iar în decembrie vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Cred că este un obiectiv care trebuie realizat, mai ales că este așteptat de mult timp, atât de cetățenii români, cât și de cei moldoveni”, a subliniat vicepreședintele PSD, Doina Federovici.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
93

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
115

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
119

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...