Cătălin Silegeanu: Stopați bătaia de joc la adresa elevilor!

Cătălin Silegeanu: Stopați bătaia de joc la adresa elevilor!

Într-un comunicat de presă emis în această după amiază, Cătălin Silegeanu, fostul candidat independent la primăria municipiului Botoșani, iar apoi Pro România la Camera Deputaților, a cerut administrației publice locale de la Botoșani să stopeze bătaia de joc la adresa elevilor din municipiu.

“Faptul că bursele școlare, care au fost mărite înaintea alegerilor parlamentare, vor fi diminuate ajungând acum aproape de valoarea inițială, ne demonstrează că totul a avut un singur scop, acela de a câștiga alegerile prin orice cale posibilă.

Rușinos pentru actualul edil-șef al municipiului Botoșani dacă consideră că, pentru a câștiga niște voturi pentru partid, te poți juca cu mărirea versus micșorarea burselor pentru elevi. Gândindu-mă mai ales la acei copii care trăiesc în condiții precare și orice bănuț contează pentru ei și familiile lor.

Deși, pentru că am înțeles că luni va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local un Proiect de Hotărâre privind această micșorare a burselor școlare, solicit primarului Cosmin Andrei, cel care a inițiat acest proiect, să revină la sentimente mai bune și să lase în pace banii alocați pentru elevi și să facă economie în altă parte.

Până la urmă un primar bun trebuie să vină cu idei și cu soluții pentru orice situație. De aceea, îl provoc să găsească fonduri pentru susținerea burselor mărite în luna noiembrie a acestui an. Dacă s-a  votat atunci această majorare, bănuiesc ca știa dacă vor exista fonduri sau a votat  considerând că e “pomană electorala?”.

Primarul trebuie sa aibă viziune și deciziile care le ia să fie pe termen lung . Nu poți la o ședință să aprobi un proiect apoi la următoarea ședință, care este chiar “după alegeri”,  să-l retragi din lipsa fondurilor.

Edilul-șef al municipiului Botoșani trebuie să înțeleagă că nu se poate juca cu proiectele de hotărâre, cu legile, cu bugete și  cu traiul oamenilor.

Ați promis un trai mai bun? Să vă vedem. Ați promis “marea cu sarea”? Să vă vedem. Aveți șansa să demonstrați că sunteți pentru binele cetățenilor și în slujba cetățeanului.

Vă cer public să găsiți fonduri și să respectați decizia Consiliului Local al Municipiului Botoșani din 26 noiembrie 2020, prin care s-au mărit bursele școlare. Educația este foarte importantă iar copiii trebuie să fie motivați pentru a continua să performeze.  Mai ales că educaţia este cea mai puternică armă pe care  o putem folosi pentru a schimba lumea. Așa cum am mentionat și în campanie : In final nu uitați că: "Un copil educat, înseamnă un om câștigat!"”, se precizează în comunicatul de presă emis de Cătălin Silegeanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
58

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
166

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
40

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...