Cătălin Drulă: „La Bruxelles, nimeni nu înțelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României și să mențină pensiile speciale”

Cătălin Drulă: „La Bruxelles, nimeni nu înțelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României și să mențină pensiile speciale”

Cătălin Drulă, președintele USR, critică decizia PSD-PNL de a apăra pensiile speciale cu prețul pierderii miliardelor de euro din PNRR și, implicit, a afectării zecilor de milioane de români care își doresc autostrăzi, școli și spitale noi și moderne.

„La Bruxelles, nimeni nu înțelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României și să mențină pensiile speciale și, în același timp, să piardă bani gratis, miliarde de euro care ar trebui să ne vină prin PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia și răutatea unei guvernări care pune specialii pe primul loc și e gata să sacrifice viitorul românilor, școlile, spitalele, autostrăzile pe care trebuie să le facem prin PNRR, doar pentru a-și păstra privilegiile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR. Partidul extremist din Parlament tace mâlc și este de acord cu această guvernare că specialii trebuie să aibă privilegii, alte drepturi decât noi, restul oamenilor care primim pensie pe baza a ceea ce am contribuit. Este nedrept, este incorect, este rău pentru România că vor să mențină aceste pensii speciale”, declară Cătălin Drulă.

Președintele USR se află zilele acestea la Bruxelles pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai UE. Miercuri, Cătălin Drulă a avut o întâlnire cu Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, prilej pentru a discuta despre situația absorbției fondurilor europene în România. Urmează o întrevedere cu Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.

Reamintim că, printr-o scrisoare adresată Guvernului PSD-PNL, Comisia Europeană a avertizat că proiectul PSD-PNL nu face nicio reformă a pensiilor speciale, având un impact foarte mic asupra cheltuielilor bugetare cu pensiile speciale. Totodată, CE nu a marșat la minciuna pe care Guvernul PSD-PNL a spus-o Băncii Mondiale pentru a elimina orice discuție despre reforma pensiilor militare.

Cerem PSD-PNL, susținuți în tăcere de AUR, să nu mai pună interesul specialilor mai presus de binele tuturor românilor.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
53

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
210

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
105

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...