Candidații pentru primării și consilii ai Pro România vor fi anunțați în ianuarie. Huncă: „Nu vom face compromisuri, nu vom face rabat”

Candidații pentru primării și consilii ai Pro România vor fi anunțați în ianuarie. Huncă: „Nu vom face compromisuri, nu vom face rabat”

Liderul organizației județene a Pro România, Mihaela Huncă, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că obiectivele fiecărei filiale rămân alegerile locale și parlamentare viitoare, iar numele candidaților din partea fiecăreia vor fi făcute publice în luna ianuarie a anului 2020.

Totodată, deputatul botoșănean a ținut să precizeze că, atât la nivel central, cât și la nivel județean, premisele pe care se bazează partidul în cadrul Opoziției sunt reformele și civilizația.

Rămânem în Opoziție, o Opoziție civilizată, dar fără compromisuri. Nu vrem să abdicăm la ceea ce am promis cetățenilor. Și anume că vom lupta în continuare, democratic, pentru reducerea inegalităților, pentru o reformă administrativă, pentru o reformă constituțională, pentru canalizarea principalelor resurse către educație, către infrastrucută, sănătate, protecția mediului”, a afirmat parlamentarul Pro România.

Potrivit celor susținute de către aceasta, organizațiile județene și locale ale partidului vor desemna candidați pentru fiecare primărie și pentru fiecare consiliu, local sau județean, în măsura în care este posibil. Până pe 8 februarie, acestea trebuie să prezinte o situație clară a componenței și a rolurilor din structură.

Pro România – Botoșani va nominaliza un candidat atât pentru Primăria Municipiului Botoșani, cât și pentru Consiliul Județean, iar în ceea ce privește alegerea consilierilor locali sau județeni, se preferă mergerea pe liste.

Avem două obiective majore pentru anul 2020: alegerile locale și alegerile parlamentare. La ambele, vom avea candidați proprii, nu vom face niciun rabat de la a susține candidați Pro România competenți, mai ales pe partea de programe locale de dezvoltare. Am discutat și am fost toți reprezentanții județelor de acord și nu vom face rabat. La începutul lui februarie, vom realiza acele alegeri ale tuturor coordonatorilor județeni și locali și vom așeza toate aspectele, ca pentru 8 februarie, când va avea loc Convenția Națională, să avem majoritatea organizațiilor constitiuite și consolidate. Pentru alegerile locale, pregătim candidați la primării, sperăm să avem la niveul fiecărei unități administrative din județ. Avem în discuție pentru și pentru Botoșani, dar în ianuarie lansăm public cu cine mergem pentru Consiliu Județean, cu cine pentru Primărie, cu cine mergem pe liste de consilieri”, a declarat Mihaela Huncă, președintele filialei botoșănene a Pro România.

De asemenea, fostul inspector școlar a subliniat că diferența dintre guvernul PSD și guvernul PNL nu este una majoră, din punctul de vedere al eficienței, criticând, însă, rectificarea bugetară negativă pentru Educație și chiar verificările din cadrul fiecărui minister, pe care liberalii le-au demarat.

Monitorizăm activitatea guvernului Orban. Deocamdată, cred că și dumneavoastră ați observat mari modificări în ceea privește proiectele de dezvoltare. Asistăm la o perioadă în care înlocuim „ai voștri” cu „ai noștri” și inventariem problemele din minister. Nu mi se pare corect să inventariezi, după atâta timp în care ai stat în opoziție, în loc să vii cu o viziune și cu un plan”, a concluzionat Huncă.