Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”

Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”

Anul 2023 se anunță de bun augur pentru fermierii, producătorii și procesatorii din industria agroalimentară, întrucât suma totală a creditelor bugetare alocate Ministerului Agriculturii a crescut cu 7,19% față de anul anterior, iar Programul Național Strategic va fi operaționalizat cu o finanțare de 15,8 miliarde de euro.

Bugetul alocat este de 25,2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 2% din PIB-ul estimat, efort care se încadrează în strategia de dezvoltare a agriculturii românești în perioada 2023-2027.

„Munca, determinarea și profesionalismul fermierilor, precum și măsurile de sprijin puse la dispoziție  anual cu fonduri guvernamentale și europene au propulsat agricultura românească într-o zonă de performanță, transformând-o în motor de creștere economică. Aceasta este explicația pentru cel mai consistent buget alocat sectorului în ultimii 30 de ani. Călcăm accelerația cu încredere și sunt convins că rezultatele vor fi pe măsură. Avem treabă!”, apreciază Lucian Trufin, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senat.

Fermierii, producătorii și procesatorii botoșăneni vor avea la dispoziție subvențiile alocate prin Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, Ajutoarele Naționale Tranzitorii, bani pentru recuperarea pierderilor provocate de calamități, sprijin financiar pentru dezvoltarea și consolidarea activităților agricole din diferite sectoare, dar și fonduri europene din Programul Național Strategic.

Senatorul PSD Lucian Trufin se alătură Ministerului Agriculturii în demersurile de promovare a tuturor programelor de finanțare, care includ acțiuni de informare. Ministrul Petre Daea a demarat seria vizitelor de lucru în țară, urmând să ajungă și la Botoșani, în cadrul campaniei „Caravana cunoașterii”.

„Voi continua să fiu aliatul fermierilor botoșăneni, pentru care mi-am dedicat cea mai mare parte din activitatea profesională. Pe lângă informațiile necesare, voi oferi întotdeauna suport, consultanță și sprijin celor care au nevoie. Planul meu e să fiu o mână de ajutor și un partener de încredere pentru cei care păstrează viu satul românesc, pentru cei care dezvoltă afaceri în agricultură și aduc plus valoare oferindu-ne nouă produse românești”, a subliniat parlamentarul botoșănean.

(Comunicat de PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Starețul de la Sihăstria, despre caonizarea duhovnicilor botoșăneni. ”Când m-am simțit mai slab sau mai neputincios, le-am cerut ajutorul!” (Foto)

astăzi, 12:29
78

Reacția starețului Mănăstirii Sihăstria vine după ce Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea a nu mai puțin de 16 mari creștini români, printre aceștia aflân...

Litigiu între FC Botoșani și U Cluj, din cauza jucătorului plecat la Farul: ”Probabil că acum sunt supărați pe mine!”

astăzi, 11:32
284

Cele două au colaborat cândva, pentru transferul lui Victor Dican. Botoșani l-a cumpărat în 2022 pe acesta pentru 100.000 de euro, plus un procent de revânzare care însă nu...

ISU Botoșani: COD ROȘU de caniculă prelungit până marți!

astăzi, 10:33
204

Valul de căldură va fi intens și persistent. Temperaturile maxime vor fi de 37- 42 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 22 de grade (nopți tropicale). Disconfortul termic va fi...