Budăi declară război în coaliție: ”Dacă PNL vrea să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare!”

PSD și PNL reiau vineri negocierile privind comasarea și strategia electorală pentru acest an, după eșecul de la ultimele discuții.

Budăi declară război în coaliție: ”Dacă PNL vrea să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare!”

PSD nu a cerut niciodată o ședință a coaliției pentru a discuta despre comasarea alegerilor, declară la RFI deputatul social-democrat Marius Budăi. El critică PNL pentru că nu a cerut ședințe ale coaliției pentru a rezolva problemele agricultorilor și transportatorilor.

PSD și PNL reiau vineri negocierile privind comasarea și strategia electorală pentru acest an, după eșecul de la ultimele discuții. Cele două formațiuni au viziuni diferite, care au dus la apariția unor reacții contondente, mai mult sau mai puțin publice. Voci din PNL au amenințat chiar cu ruperea coaliției.

Într-o intervenție la rfi.ro, deputatul PSD Marius Budăi critică PNL, pentru că în loc să ceară ședințe ale coaliției pentru a rezolva problemele sociale, e interesat mai degrabă de comasarea alegerilor: ”Vreau să fie foarte clar, noi, PSD, nu am cerut nici o coaliție (ședință a coaliției-n.r.) pentru a discuta, nu negocia, măcar, pentru a discuta despre comasare. Și mai ales știți ce nu am văzut eu? Nu am văzut ca în perioada critică a discuțiilor cu transportatorii, cu agricultorii, cu alte sindicate, atunci când oamenii erau în stradă și-și strigau problemele, nu am văzut ca cineva din PNL să ceară coaliție. Nu am văzut ca PNL să ceară coaliție acum, să rezolvăm ce spun cei din Sănătate. Acum, când e vorba de pozițiile dumnealor, sunt extrem de interesați în a solicita ședințe de coaliție, peste ședințe de coaliție”.

Deputatul social-democrat spune că dacă PNL vrea să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare: ”Din punctul meu de vedere și aici subliniez, din punctul meu de vedere, fără să reprezint de această dată punctul de vedere al PSD, în momentul în care a ieșit PNL de la guvernare, de fapt, a spus-o și premierul Ciolacu, își depune mandatul. Dacă își dorește PNL să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare, nu-i o problemă. Noi am venit la guvernare ca să asigurăm stabilitate. Dacă dumnealor vor să arunce țara în haos, e alegerea dumnealor”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...