Budăi declară război în coaliție: ”Dacă PNL vrea să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare!”

PSD și PNL reiau vineri negocierile privind comasarea și strategia electorală pentru acest an, după eșecul de la ultimele discuții.

PSD nu a cerut niciodată o ședință a coaliției pentru a discuta despre comasarea alegerilor, declară la RFI deputatul social-democrat Marius Budăi. El critică PNL pentru că nu a cerut ședințe ale coaliției pentru a rezolva problemele agricultorilor și transportatorilor.

PSD și PNL reiau vineri negocierile privind comasarea și strategia electorală pentru acest an, după eșecul de la ultimele discuții. Cele două formațiuni au viziuni diferite, care au dus la apariția unor reacții contondente, mai mult sau mai puțin publice. Voci din PNL au amenințat chiar cu ruperea coaliției.

Într-o intervenție la rfi.ro, deputatul PSD Marius Budăi critică PNL, pentru că în loc să ceară ședințe ale coaliției pentru a rezolva problemele sociale, e interesat mai degrabă de comasarea alegerilor: ”Vreau să fie foarte clar, noi, PSD, nu am cerut nici o coaliție (ședință a coaliției-n.r.) pentru a discuta, nu negocia, măcar, pentru a discuta despre comasare. Și mai ales știți ce nu am văzut eu? Nu am văzut ca în perioada critică a discuțiilor cu transportatorii, cu agricultorii, cu alte sindicate, atunci când oamenii erau în stradă și-și strigau problemele, nu am văzut ca cineva din PNL să ceară coaliție. Nu am văzut ca PNL să ceară coaliție acum, să rezolvăm ce spun cei din Sănătate. Acum, când e vorba de pozițiile dumnealor, sunt extrem de interesați în a solicita ședințe de coaliție, peste ședințe de coaliție”.

Deputatul social-democrat spune că dacă PNL vrea să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare: ”Din punctul meu de vedere și aici subliniez, din punctul meu de vedere, fără să reprezint de această dată punctul de vedere al PSD, în momentul în care a ieșit PNL de la guvernare, de fapt, a spus-o și premierul Ciolacu, își depune mandatul. Dacă își dorește PNL să arunce țara în criză, să iasă de la guvernare, nu-i o problemă. Noi am venit la guvernare ca să asigurăm stabilitate. Dacă dumnealor vor să arunce țara în haos, e alegerea dumnealor”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...