Botosaniul va avea 12 parlamentari! Vezi cine ajunge in Parlament la redistribuire!

Botosaniul va avea 12 parlamentari! Vezi cine ajunge in Parlament la redistribuire!

La Botosani, pe langa cei noua parlamentari alesi pe cele noua Colegii din judet, in urma redistriburii vor mai intra in Parlament inca doi deputati si un senator, in total, Botosaniul avand in urmatorul Legislativ 8 deputati si 4 senatori.

Cei care au obtinut mandate in urma redistribuirii si care vor dubla Colegiile sunt Cristian Roman (ARD) cu 13,06% (3.157 voturi), pe Colegiul 5 Botosani, si  Liliana Minca (PP-DD)-21,10% (5.660 voturi), pe Colegiul 3 Saveni, la Camera Deputatilor, si Corneliu Popescu (Partidul Poporului)-17,88% (8.750 voturi), la Senat, pe Colegiul 2 Saveni-Darabani.

Acestia vor intra in Parlament alaturi de Verginel Gireada, Andrei Dolineaschi, Roxana Anusca, Costel Soptica , Mihai Balta, Tamara Ciofu, Doina Federovici, Serban Mihailescu si Viorel Grigoras, toti noua parlamentarii fiind de la USL.

Astfel, pe Colegiul 3 Saveni vor fi doi deputati, respectiv Roxana Anusca si Liliana Minca, pe Colegiul 5 Botosani vor fi de asemenea doi deputati, Mihai Balta si Cristian Roman, iar pe Colegiul 2 Saveni-Darabani vor fi doi senatori, Serban Mihailescu si Corneliu Popescu.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
828

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
261

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
227

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...