Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Proiectul intră la vot în Camera Deputaților

Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol. Proiectul intră la vot în Camera Deputaților

Actual sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol, a decis Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Parlamentarii au votat o inițiativă legislativă privind creșterea consimțământului în România, la cererea societății civile.

„Este o victorie a societății civile. Peste 100.000 de cetățeni s-a făcut scut în jurul copiilor abuzați sexual și le-au cerut parlamentarilor o lege eficientă care să protejeze minorii. Pe legea veche, era o chestiune de noroc dacă o agresiune sexuală împotriva unui minor era încadrată ca viol sau act sexual cu minor. A devenit o obișnuință ca agresiunile să fie încadrate de instanțe ca acte sexuale cu un minor, o pedepasă mai mică în comparație cu violul. De cele mai multe ori făptuitorul era lăsat în libertate. Doar una din patru agresiuni sexuale era considerată viol, indiferent de vârsta victimei”, a spus Denisa Soare, reprezentanta comunității Declic.

Comunitatea le-a cerut parlamentarilor să legifereze ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol.

Potrivit statisticilor oficiale, în ultimii 6 ani, din cele 18.500 de sesizări de copii abuzați, 12.600 de cazuri au fost închise de anchetatori. De cele mai multe ori, agresiunea sexuală este instrumentată drept act sexual cu minor, scrie Digi24.ro.

Astfel, în România, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual. Proiectul urmează să fie votat acum de plenul Camerei Deputaților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
453

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
469

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
269

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...