Video: O femeie din Botoșani a pus bazele unui club de hi-tech unic în România

Video: O femeie din Botoșani a pus bazele unui club de hi-tech unic în România

Holograme, proiecţii şi roboţi. Sau mai simplu: tehnologie. Cum ea poate fi folosită în beneficiul celor mai mici dintre utilizatori. Aflăm răspunsul de la o botoşăneancă. Femeia a pus pe picioare un spaţiu de joacă hi-tech, unic în România.

Toboganele, leagănele şi labirinturile au fost înlocuite cu dispozitive de proiectare inedite. Sigur e un concept interesant mai ales că datele arată că suntem cei mai înfocaţi susţinători ai beneficiilor tehnologice din Europa. 94 la sută dintre români cred că dispozitivele de ultimă generaţie ne simplifică viaţa.

Cu tehnologia la buricele degetelor, copiii controlează tot ce se întâmplă pe terenul de fotbal virtual din faţa lor. Podeaua este interactivă, iar jocurile sunt proiectate pe pardoseală de un dispozitiv special, scrie Observator.ro.

Aceeaşi încăpere poate deveni şi loc de făcut mişcare. Iar asta, cu o simplă atingere a ecranului. Dar şi un mediu de relaxare, când e rost de pauze.

Sunt activităţi care reunesc la acest centru copii de toate vârstele, care vin nu doar pentru joc şi joacă. Ci şi să înveţe. Ba chiar cu plăcere, căci lecţiile, spun ei, sunt mai uşor de înţeles cu ajutorul tehnologiei.

Cristina Pavel, profesor coordonator: Încercăm un alt fel de educaţie, învăţarea prin joacă, aici copiii deprind abilităţi sociale, abilităţi de comunicare, învaţă despre tot ce înseamnă ştiinţe cum ar fi construcţie, îmbinăm fizica,chimia şi bilogia, învaţă noţiuni.

Ideea unui astfel de centru interactiv i-a venit Laurei Buceceanu întâmplător, în timp ce era în concediu în străinătate. A văzut conceptul acolo şi i-a plăcut.

Mai ales că este mamă a trei copii şi ştie bine cât contează ca cei mici să crească într-un mediu care să îi motiveze să se descopere.

Laura Buceceanu, antreprenor: Despre proiecţii interactive am aflat într o ţară europeană vecină, de câte ori am avut ocazia să vizitez o ţară străină, am încercat tot timpul să caut activităţi pentru copiii, să facem programe. Căutam ce e de făcut în locul respectiv cu copiii, am nimerit într-un oraş universitar din Ucraina, lângă Universitate era construit un parc ştiinţific cu dispozitive interactive.

Acolo a aflat despre aplicaţiile de realitate augmentată şi proiecţii interactive. Din Polonia a adus dispozitivele, iar coordonatorii i-a căutat şi găsit la noi. Sunt profesori care îi învaţă pe copii cum să folosească în mod practic cunoştinţele dobândite aici.

PărinteEi sunt pasionaţi de tehnologie şi le place foarte mult să experimeneze lucruri noi. Am doi copii şi amândoi vin, deşi sunt de vârste diferite, par să fie foarte încântaţi.

PărinteMi se pare locul ideal pentru un copil de a se dezvolta într-o epoca digitalizata. Acasa oricum au telefon, tablete, aici o fac mai organizat mai educativ.

O oră de joc şi joacă aici costă 20 de lei. Cursurile, în schimb, durează o oră jumătate şi costă 50 de lei.

Click AICI pentru video.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antrenorul Flavius Stoican și-a prelungit contractul cu FC Botoșani până în 2025

astăzi, 12:15
59

Clubul de fotbal FC Botoşani a anunţat, joi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, prelungirea contractului cu antrenorul Flavius Stoican până în anul 2025....

Protest al fermierilor în PTF Stânca față de importurile de cereale din Ucraina

astăzi, 12:09
81

Aproximativ 200 de fermieri din judeţul Botoşani vor participa, săptămâna viitoare, la un protest împotriva „deciziilor autorităţilor europene privind liberalizarea comerţului...

Municipiul Botoșani, premiat la Gala Smart City Industry Awards (fotogalerie)

astăzi, 11:48
86

Municipiul Botoşani a fost premiat la categoria „Smart economy" la Gala celei de-a şaptea ediţii a Smart City Industry Awards, pentru proiectul „Oraşul cu cel mai accelerat poten...