VASILE RAILEANU - Perseverenta si profesionalism!

VASILE RAILEANU - Perseverenta si profesionalism!

 VASILE RAILEANU  

Botosanii, parca mai mult decat oricare alt taram al Romaniei, au nascut oameni meniti sa scrie istorie. Si pentru a convinge nu trebuie sa folosim drept argument doar nume precum Eminescu, Iorga, Enescu sau Luchian.

Botosanii dispun de un intreg album de specialisti, de la Octav Onicescu la Grigore Antipa, Elie Radu, Octav Bancila sau Alexandru Graur, si acestea sunt, fara indoiala, doar cateva dintre numele care si-au pus amprenta asupra stiintei si artei romanesti.

Acestora li se adauga o alta pleiada de specialisti care, in timpurile noastre, pregatesc generatii intregi de studenti (pe care Stiri Botosani vi i-a prezentat, de-a lungul celor 3 ani, in rubrica Botosaneanul Zilei), dar si personalitati marcante care activeaza in diverse domenii, si amintim aici doar doua nume: Leon Danaila si Dumitru Murariu.

Cunoastem de aceasta data un specialist in economie, un reputat profesor universitar cu o vasta experienta, fiind apreciat si recunoscut, la nivel national si nu numai, drept unul dintre cei mai avizati profesionisti in contabilitate. 

Vasile Raileanu s-a nascut pe 14 Decembrie 1954, in comuna Ungureni, judetul Botosani, in prezent activand la Academia de Studii Economice din Bucuresti, unde este profesor universitar doctor, titular la Catedra de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune.

A absolvit, in anul 1878, Facultatea de Finante – Contabilitate, specializarea Finante-Contabilitate, iar in anul 1985 obtine si calitatea de Expert contabil. Drumul profesional nu se opreste aici. In anul 1997 devine Doctor în economie, devenind 3 ani mai tarziu auditor financiar.

Vasile Raileanu detine Diploma Internationala de Management, obtinuta in 1992 prin Programul TEMPUS finantat de Comunitatea Economică.

Imediat dupa absolvirea facultatii, Vasile Raileanu ocupa postul de economist în cadrul Centralei de Constructii - Montaj a Municipiului Bucuresti, fiind si cadru didactic la Catedra de Contabilitate din A.S.E. Bucuresti, din luna octombrie 1978 până în luna martie 1981.

Urca o treapta universitara si, pana in anul 1990, activeaza ca asistent universitar la Catedra de Contabilitate din A.S.E. Bucuresti, pentru ca apoi sa devina sef de lucrări în cadrul aceleiasi catedre, timp de 8 ani.

Calitatile exceptionale il recomanda pentru a ocupa postul de conferentiar universitar, insa numai pentru un an de zile, deoarece in 1999 obtine titlul de profesor universitar în cadrul Catedrei de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune din A.S.E.

Este, de asemenea, prodecan al facultatilor: Finante, Bănci si Contabilitate, Gestiune si Contabilitate, Contabilitate si Informatică de Gestiune, din anul 1991 si până în anul 1999.

Din februarie 2008, detine functia de decan al Facultatii de Contabilitate si Informatică de gestiune Bucuresti.

In anul 2005, Vasile Raileanu a fost numit consilier personal al ministrului Educatiei si Cercetării, cand a fost si director de programe la Bursa Guvernul României în anul 2005.

I se atribuie Diploma si Medalia Jubiliară 85 de ani 1921-2006, pentru merite deosebite în promovarea profesiei contabile în România, de către Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România (distinctie de care mai beneficiase si in urma cu 5 ani).

De asemenea, in anul 2000, Vasile Raileanu a fost distins cu Diploma Nicolae Georgescu – Roegen, pentru rezultate deosebite in activitatea de cercetare stiintifică economică.

A elaborat individual si în cadrul colectivelor de cercetare stiintifică, sisteme informatice în domeniul financiar-contabil pe bază de contract cu diferite întreprinderi din industrie, comert, agricultură, cercetare etc.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
53

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
112

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
22

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...