STELIAN BRANZEI - Viata traita cu pasiune! LA MULTI ANI!

STELIAN BRANZEI - Viata traita cu pasiune! LA MULTI ANI!

 STELIAN BRANZEI  www.adevarul.ro

Discret, modest, dar extrem de serios in tot ce are legatura cu pasiunea sa!

Stelian Branzei implineste 60 de ani.

Viata sa, de cand avea 10 ani, nu face decat sa consemneze succese, documentari indelungi, expozitii. Intr-un cuvant, viata de colectionar.

Pasiune care, dincolo de actiunea continua de a colectiona, impune o cultura larga si temeinica, o buna cunoastere a fenomenului la nivel national si international, dar si extrem de multa rabdare, minutiozitate si perseverenta.

Nascut pe 13 iulie 1949 in satul Baiceni, comuna Curtesti, din judetul Botosani, Stelian Branzei si-a faurit destinul in functie de pasiunea sa.

A urmat Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi, domeniu care, negresit, l-a ajutat sa isi gestioneze cu grija colectia de nu mai putin de 50.000 de obiecte. S-a casatorit, iar in jurul sau vietuiesc nu mai putin de 5 copii. Toti colectionari.

 Daca la inceput a strans tot ce ii cadea in mana, de la vederi, ceasuri si monede, in timp, pasiunea a inceput sa prinda contur si sa devina un mod de viata. A strans atat de mult incat nu poate cuprinde casa. Multe obiecte sunt pastrate la banca. Nu de alta, dar or mai fi "colectionari" de ocazie, si pacat de atata munca!

Acum, are 45.000 de insigne si 6.000 de medalii. Vrea sa intre in Cartea Recordurilor. Deocamdata, se pare ca il intrece un colectionar din Hong Kong, insa Stelian Branzei este hotarat sa ajunga cel mai mare din lume. Pentru asta, este nevoie sa ajunga la 50.000 de insigne.

Si, cum ii sta bine unui colectionar, Stelian Branzei a strans de-a lungul timpului si sute de diplome si premii de pe la toate targurile, expozitiile si prezentarile din tara si strainatate.

In 1982, tot Stelian Branzei a pus bazele Sectiei de Numismatica din Botosani, alaturi de alti sase colectionari.

Stiri Botosani ii ureaza Domnului Stelian Branzei, la aniversarea a sase decenii de viata, LA MULTI ANI, sanatate si puterea de a-si urma mai departe, in aceste vremuri de restriste, destinul si frumusetea pasiunii in numele careia a reprezentat Botosanii pe meleaguri mai apropiate sau mai indepartate!

 

Conform Micului Dictionar Enciclopedic, insigna reprezinta un mic obiect de diverse forme cu imagini simbolice sau indicatii grafice, purtate de obicei ca semn distinctiv de catre membrii unei grupari sau a unei organizatii.

Pentru ca unei piese numismatice sa i se poata atribui caracterul de insigna, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba un sistem de prindere pe haina, sa aiba portiuni emailate si sa aiba in compozitia grafica o legenda-text. Daca piesele in cauza nu indeplinesc cel putin doua din conditiile enumerate, ele intra in categoria broselor.

In tara noastra, colectionarea insignelor este o ramura tanara a numismaticii, fiind coordonata de Societatea Numismatica Romana, care a fost infiintata in 1903.

Odata cu aparitia insignelor au aparut si colectionarii, acesti impatimiti care pastreaza cu multa grija si dragoste toate materialele puse in circulatie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
94

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
108

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
170

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...