PAUL GORBAN - Mic tratat de supravietuire sau arta de "a te face mare"!

PAUL GORBAN - Mic tratat de supravietuire sau arta de "a te face mare"!

PAUL GORBAN

Paul Gorban nu putea deveni decat scriitor. Un destin demn de un roman al clasicilor francezi, o viata pentru care a luptat de zece ori mai mult decat noi, ceilalti, un caracter puternic, datator de forta atat siesi, cat si tuturor celor care accepta viata cu firescul si cu nefirescul ei.

Paul Gorban si-a petrecut multi ani in centrele de plasament ale Botosanilor, sistem caruia i-a ramas fidel nu prin truda si dorurile traite acolo, ci prin atasamentul nebanuit pe care botosaneanul il manifesta fata de fostii colegi, dar si fata de oamenii care l-au indrumat spre a "se face mare". Si mare se facu!

Nascut in 7 martie 1982, Paul Gorban a devenit acum o voce demna de luat in seama in campul literar romanesc, camp invadat de cativa ani de veleitari si versificatori de conjunctura, care sunt tot mai greu de ocolit si de ignorat, intru fertilizarea sanatoasa a cuvantului.

Paul Gorban se distinge cu naturalete, fiind personajul care face diferenta, care arunca in neant buruienile literare, tocmai pentru ca isi asuma un rol de sine statator in acest peisaj al lumii literare romanesti.

In 2002 a absolvit Liceul Regina Maria din Dorohoi, profilul Filologie. Obtine licenta in filosofie in 2006, precum si titlul de master in Studii de Integrare si Securitate Europeana, in 2008.

 In momentul de fata isi finalizeaza studiile de Doctorat in Filosofie la Universitatea Al. I. Cuza Iasi.

Este jurnalist, editor stiri si secretar de redactie la revista de experiment literar Feed Back, Iasi.

Un bun cunoscator al vietii, tocmai datorita incercarilor ce i s-au dat, Paul Gorban recunoaste si se mandreste cu faptul ca datoreaza mult profesionistilor din centrele de plasament, care i-au oferit o alta perspectiva asupra vietii, investind astfel intr-un om care, in sanul familiei, s-ar fi pierdut in neantul trairii pustii.

Si-a cultivat cu folos ocaziile, astfel ca Paul Gorban a strabatut, pana acum, toate etapele posibile pentru nasterea unei personalitati de marca pe pamantul Botosanilor.

A colaborat, in perioada 2000 – 2006, cu poeme la Suflet pentru suflet, Aripi de lumina, Feed Backa Hyperion, Jurnalul literar, Intertext, Pasager, Terra Nova;

2002 – antologie - Iubire, lumina, poezie, Ed. Lumen, Iasi;

2003 – 2004 - articole in Lumea ieseanului;

2006 – eseuri in Intertext; 2006 - antologia Virtualia Nr. 5, Ed. Pim, Iasi.

Frecventeaza cenaclul Septentrion Dorohoi, condus de poetul Petrut Parvescu, cenaclul Editor din Dorohoi, condus de Ciprian Voloc, cenaclul Timpul din Iasi, condus de poetul Serban Axinte, cenaclul Virtualia, tinut la Casa Pogor (Pod Pogor Fiul) de poeta Alina Manole, prezent pe cateva site-uri (cenaclu virtual) de literature.

A publicat:

2004 – debut volum poezii Primul val, Ed. Alfa, Iasi.

In 2007 i s-a acordat medalia Teiul de argint a Premiilor Eminescu, oferita de Editura Geea Botosani, sectiunea debut literar

2007 - volumul de poezii Ingerii mint femeile, Pre-press Adi Center, Iasi

2007 - volumul de poezii Galerie de arta cie, Pre-press Adi Center, Iasi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, eliberat, marți, din Penitenciarul Botoșani

astăzi, 18:23
300

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost pus în libertate, marţi, în baza unei se...

Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”

astăzi, 17:49
278

Directorul Spitalului de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Botoşani, Gabriela Varzari, a acuzat existenţa unei crize acute pe piaţa de oxigen de uz medical de la noi di...

Două școli din județul Botoșani au rămas fără șoferi pentru microbuzele de elevi

astăzi, 16:01
1063

Două unități de învățământ din județul Botoșani au rămas, temporar, fără șoferi pentru microbuzele școlare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectorat...