PAUL GORBAN - Mic tratat de supravietuire sau arta de "a te face mare"!

PAUL GORBAN - Mic tratat de supravietuire sau arta de "a te face mare"!

PAUL GORBAN

Paul Gorban nu putea deveni decat scriitor. Un destin demn de un roman al clasicilor francezi, o viata pentru care a luptat de zece ori mai mult decat noi, ceilalti, un caracter puternic, datator de forta atat siesi, cat si tuturor celor care accepta viata cu firescul si cu nefirescul ei.

Paul Gorban si-a petrecut multi ani in centrele de plasament ale Botosanilor, sistem caruia i-a ramas fidel nu prin truda si dorurile traite acolo, ci prin atasamentul nebanuit pe care botosaneanul il manifesta fata de fostii colegi, dar si fata de oamenii care l-au indrumat spre a "se face mare". Si mare se facu!

Nascut in 7 martie 1982, Paul Gorban a devenit acum o voce demna de luat in seama in campul literar romanesc, camp invadat de cativa ani de veleitari si versificatori de conjunctura, care sunt tot mai greu de ocolit si de ignorat, intru fertilizarea sanatoasa a cuvantului.

Paul Gorban se distinge cu naturalete, fiind personajul care face diferenta, care arunca in neant buruienile literare, tocmai pentru ca isi asuma un rol de sine statator in acest peisaj al lumii literare romanesti.

In 2002 a absolvit Liceul Regina Maria din Dorohoi, profilul Filologie. Obtine licenta in filosofie in 2006, precum si titlul de master in Studii de Integrare si Securitate Europeana, in 2008.

 In momentul de fata isi finalizeaza studiile de Doctorat in Filosofie la Universitatea Al. I. Cuza Iasi.

Este jurnalist, editor stiri si secretar de redactie la revista de experiment literar Feed Back, Iasi.

Un bun cunoscator al vietii, tocmai datorita incercarilor ce i s-au dat, Paul Gorban recunoaste si se mandreste cu faptul ca datoreaza mult profesionistilor din centrele de plasament, care i-au oferit o alta perspectiva asupra vietii, investind astfel intr-un om care, in sanul familiei, s-ar fi pierdut in neantul trairii pustii.

Si-a cultivat cu folos ocaziile, astfel ca Paul Gorban a strabatut, pana acum, toate etapele posibile pentru nasterea unei personalitati de marca pe pamantul Botosanilor.

A colaborat, in perioada 2000 – 2006, cu poeme la Suflet pentru suflet, Aripi de lumina, Feed Backa Hyperion, Jurnalul literar, Intertext, Pasager, Terra Nova;

2002 – antologie - Iubire, lumina, poezie, Ed. Lumen, Iasi;

2003 – 2004 - articole in Lumea ieseanului;

2006 – eseuri in Intertext; 2006 - antologia Virtualia Nr. 5, Ed. Pim, Iasi.

Frecventeaza cenaclul Septentrion Dorohoi, condus de poetul Petrut Parvescu, cenaclul Editor din Dorohoi, condus de Ciprian Voloc, cenaclul Timpul din Iasi, condus de poetul Serban Axinte, cenaclul Virtualia, tinut la Casa Pogor (Pod Pogor Fiul) de poeta Alina Manole, prezent pe cateva site-uri (cenaclu virtual) de literature.

A publicat:

2004 – debut volum poezii Primul val, Ed. Alfa, Iasi.

In 2007 i s-a acordat medalia Teiul de argint a Premiilor Eminescu, oferita de Editura Geea Botosani, sectiunea debut literar

2007 - volumul de poezii Ingerii mint femeile, Pre-press Adi Center, Iasi

2007 - volumul de poezii Galerie de arta cie, Pre-press Adi Center, Iasi

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
733

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...