Salvator și în timpul liber. Bărbat inconștient, resuscitat de un pompier

Salvator și în timpul liber. Bărbat inconștient, resuscitat de un pompier

O mulțime strânsă în jurul unui om căzut, strigăte de ajutor și panică, luni dimineață, într-un supermarket din municipiul Dorohoi. Gabriel, salvator în cadrul Detașamentul de Pompieri Dorohoi, calm și cu stăpânire de sine, specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o cu 13 ani în urmă, a început să facă ce știe mai bine: să acorde ajutor oamenilor aflați în situații limită, să salveze vieți.

„Am ieșit dimineață din tura de serviciu și am intrat în supermarket să cumpăr câte ceva pentru băiatul meu de doi ani. La un moment dat, am auzit strigăte de ajutor. Un bărbat de peste 50 de ani era căzut jos. M-am apropiat și l-am evaluat. Era inconștient. I-am aplicat manevrele de resuscitare până când a ajuns echipajul Serviciului Județean de Ambulanță. În total, am aplicat manevrele de resuscitate 15 minute. Toată lumea mă urmărea cu sufletul la gură”, povestește plutonierul major Gabriel Ghebac.

Bărbatul a fost preluat și transportat la Spitalul Municipal din Dorohoi, în curs de resuscitare. La spital și-a revenit.

Potrivit managerului spitalului, dr. Valerian Andrieș, bărbatul este stabil din punct de vedere hemodinamic.

Cu o modestie, Gabriel susține că a reacționat așa cum orice om trebuie să facă în astfel de situații.

„Mă bucur că am ajutat acest om. Aceasta este cea mai mare satisfacție. Orice om trebuie să acorde primul ajutor”, susține pompierul salvator.

„Într-o astfel de situație, primele minute sunt vitale. Gabriel, pompier abia ieșit din tură de serviciu, a făcut diferența dintre viață și moarte, demonstrând că salvatorii sunt întotdeauna alături semeni. Felicitări, plutonier major Gabriel Ghebac! Suntem mândri de tine!”, transmite IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de termoficare. Investiția depășește 42 de milioane de lei (video)

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
467

A fost semnat contractul de finanțare în valoare de 42,8 milioane de lei pentru extinderea sistemului de termoficare în municipiul Botoșani, a declarat, miercuri, într-o conferinț...

VIDEO: Încasările Parcului „Cornișa” intră în linie dreaptă, după doi ani de pandemie. „Este o muncă titanică în spatele acestei structuri”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
892

Veniturile aduse bugetului local de Parcul Regional „Cornișa” au crescut cu 35% în 2021 față de anul anterior, în ciuda restricțiilor impuse în funcție de evoluția situației epidemiologi...

Guvernul a numit noi subprefecți pentru județul Botoșani

Miercuri, 19 Ianuarie 2022
1433

Guvernul a numit, în urma ședinței de miercuri, noi subprefecți pentru județul Botoșani.Numirile îi vizează pe Paula Cojocariu Berențan, avocată în cadrul Baroului din Bo...