ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana!

ROMEO GONTINEAC - Botosaneanul care scrie istorie in sport alaturi de printesa africana!

 ROMEO GONTINEAC  

Botosaneanul Romeo Gontineac a facut istorie in rugbyul romanesc, fiind singurul tricolor care a jucat la patru Cupe Mondiale consecutiv.

Succesul profesional este dublat de o poveste fascinanta, un basm pe care botosaneanul il traieste... fericit pana la adanci batraneti!

La prima Cupa Mondiala, in Africa de Sud, Romeo s-a indragostit nebuneste de Lucinda, pe care a luat-o de sotie. Lucinda i-a daruit doi copii care s-au nascut... cum se putea altfel - la urmatoarele doua Cupe Mondiale!

Performanta lui Romeo Gontineac reprezinta un record pentru rugbyul romanesc si o imensa realizare la nivel mondial, unde sunt putini jucatori care au reusit acest lucru.

1995, 1999, 2003 si 2007, acestea sunt bornele carierei lui Gontineac la Cupa Mondiala, fiecare cu o semnificatie personala aparte: la prima CM si-a cunoscut sotia, la a doua a venit pe lume primul sau copil, Taylor, iar la a treia al doilea copil, Olivia Rose.

"Este un vis. Sa joci la Cupa Mondiala este cel mai inalt tel pe care il poti avea ca jucator de rugby. Este o experienta uriasa, sa joci in fata unor tribune de 40-50.000 de spectatori, sa intalnesti adversari de o valoare imensa", povesteste Romeo Gontineac.

Romeo Gontineac s-a nascut  pe 18 decembrie 1973, in Hlipiceni, judetul Botosani. Avea doar 6 ani cand tatal l-a dus pe un teren de rugby pentru a calca pe urmele fratelui mai mare, Marcel.

Acesta i-a dat un balon si a ajuns rapid capitanul unei echipe de cartier, care juca dupa o serie de reguli improvizate pe loc. Cativa ani mai tarziu s-a mutat in Pascani, unde a inceput rugbyul dupa regulile IRB, apoi a ajuns la Cluj, unde a debutat intr-un meci de seniori.

Dupa ce a participat la Cupa Mondiala din 1995, Gontineac a ramas in Africa de Sud alaturi de cea care avea sa-i devina sotie si a jucat pentru South Western District, primul sau contract de profesionist.

Dupa un sezon plin de rugby, a mers in Franta, unde a evoluat la Grenoble, Pau si Aurillac, echipa la care joaca si acum.

In 2009, Gontineac a fost desemnat antrenor secund al Nationalei de rugby a Romaniei, al carei selectioner este francezul Serge Laire, fost jucator si tehnician la Toulouse.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
1

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
50

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...