Ritmul vietii in pasi de dans - LA MULTI ANI, CONSTANTIN DICU!

Dansul nu inseamna numai muzica, fascinatie, miraj si aplauze. Fara munca pasul nu gaseste ritmul, iar fara profesor, dansul isi pierde melodicitatea si stralucirea.  

Constantin Dicu nu s-a nascut pentru a fi dansator, dar drumul in viata l-a facut in pasi de dans, realizand tarziu ca aceasta ii este menirea. Nascut pe 28 aprilie 1975, in Botosani, a urmat cursuri ale Facultatii de Educatie Fizica si Sport, fara sa isi doreasca de la inceput sa devina dansator sau macar profesor de dans. Si totusi, a devenit campion national la dans sportiv, si mai presus de toate este profesor de dans.



Constantin Dicu este omul care are rabdare sa poarte primii pasi ai celor mai mici dintre cursanti, sa starneasca talpile adolescentilor, dar si sa ii ajute pe tinerii miri sa treaca fara emotii peste cel mai important moment al vietii lor: primul dans!

De peste 6 ani, Constantin Dicu este profesor de dans de societate la Scoala Populară de Arte din Botoşani, rezultatele muncii sale fiind zecile de spectacole, numeroasele premii obtinute in concursuri nationale.
La dans sportiv a ajuns aproape din intamplare. S-a inscris la un club sportiv din Bucuresti, dupa ce vazuse pe strada un afis despre cursuri de dans. In 1997 castiga Campionatul Naţional de Dans Sportiv la formatii. A devenit instructor de dans dupa ce a sustinut un examen la Federatia Romana de Dans Sportiv.



Cariera de profesor de educatie fizica nu a parut sa ii ofere deschiderea pe care o necesita dansul, astfel ca a folosit repede oportunitatea de la Scoala Populara de Arte. In urma cu cinci ani a obtinut si calificarea de antrenor de dans sportiv, dupa un examen la Scoala Natională de Antrenori.

Calificarile in dans, seriozitatea si performantele l-au ajutat sa se mentina in topul profesorilor de dans din zona Moldovei, mai ales dupa ce, pentru a veni in sprijinul cat mai multor indragostiti de dans, a infiintat Clubul Pro Dance Botoşani, sute de copii si tineri urmand cursuri de dans de societate si dans sportiv.



Constantin Dicu are marele merit de a-i invata pe copii in primul rand plutirea si apoi ritmul. Pentru ca inainte de 1-2, 3-4 (dansul pe numarate, care nu mai are nevoie de muzica), dansul este magie, stralucire, melodicitate. Stie sa le ofere celor mici disciplina fara sa ii incorseteze in mania performantei orgolioase, adolescentilor nebunia dansului fara sa piarda frumusetea muzicii, iar adultilor acele momente unice, in care dansul devine prilej de uniune, impacare, de "pas in doi".

 (Articol publicat pe 18 otombrie 2010) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Momente de mândrie pentru învățământul botoșănean: Prof. Ioana Cristina Pașcău a câștigat trofeul „Profesorul Anului din mediul rural”!

Monday, 24 February 2025

Gala „Profesorul Anului din mediul rural” aduce în prim-plan și aplaudă eforturile și rezultatele oamenilor excepționali, care lucrează în învățământul din ...

Cel mai așteptat film de comedie românesc al anului, „Mentorii”, ajunge în avanpremieră la Botoșani!

Monday, 24 February 2025

Filmul are parte de două proiecții speciale care vor avea loc de la ora 17:30, la Happy Cinema și de la ora 19:00 la Cinema Unirea. Tot pe 28 februarie, „Mentorii”, primul lungmetraj pr...

Tot mai puține locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare: LISTA completă transmisă de AJOFM Botoșani!

Monday, 24 February 2025

Astfel, pe nivel de studii, 24 de locuri de muncă se adresează candidaților cu studii superioaare, în timp ce 433 sunt pentru cei cu studii medii. Pe nivel de calificare, calificații au l...