Pompierul Iulian Rotariu va alerga 220 de kilometri în 7 zile, la ultra-maratonul din Anzii Cordilieri, în Bolivia

Pompierul Iulian Rotariu va alerga 220 de kilometri în 7 zile, la ultra-maratonul din Anzii Cordilieri, în Bolivia

Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, care aleargă pentru a susţine cauza copiilor cu autism, va participa, în perioada 20-26 septembrie, la ultra-maratonul „Ultra Bolivia Race”.

Competiţia din America de Sud presupune alergarea a 220 de kilometri în şapte zile, la o altitudine de până la 4.200 de metri pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri.

În ciuda dificultăţii cursei, subofiţerul de la ISU Botoşani, în vârstă de 45 de ani, speră că va parcurge toate cele şapte etape ale ultra-maratonului şi va încheia cursa.

Voi pleca pe 10 septembrie. Voi face 37 de ore cu avionul de la momentul urcării în el şi până cobor în capitala La Paz. Eu voi pleca pe 10, dar deja echipa Germaniei este deja acolo de pe 1 august. Ei fac aclimatizare, care este una foarte grea. Eu în perioada asta am fost la pregătire doar trei zile pe Vârful Omu şi am dormit în faţa cabanei şi m-a durut capul. Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi la 4.200 de metri. Ziua vor fi 28-30 de grade, iar noaptea minus 10. Să îmi dea Dumnezeu să am minte limpede şi să pod alerga. Speră că voi duce la bun sfârşit cursa”, a declarat, pentru Agerpres, Iulian Rotariu.

Cursa este una auto-susţinută, participanţii urmând să îşi asigure pe perioada celor şapte zile de concurs atât hrana, cât şi echipamentele obligatorii şi cele personale.

Anul trecut, Iulian Rotariu a câştigat ultra-maratonul „The Ultra Asia Race” care s-a desfăşurat, între 9 şi 12 martie, în Vietnam. De asemenea, în noiembrie 2019, el a câştigat şi ultra-maratonul ‘Ultra Africa Race’, desfăşurat în Mozambic, după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CSM Botoșani - CSU Galați 39-29! Victorie la scor în fața unei rivale

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
70

CSM Botoșani s-a impus în duelul cu CSU Galați din etapa a șasea a Diviziei A. Formația pregătită de Florin Ciubotariu a făcut un meci excelent și a controlat autoritar partida....

CS Mioveni - FC Botoşani 1-1!Al patrulea egal consecutiv

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
160

FC Botoșani a remizat cu CS Mioveni. Formația locală a reușit să înscrie abia în minutul 91, după ce, cu două minute mai devreme, au ratat o lovitură de la 11 metri.Iată...

O biserică din Botoşani oferă gratuit mere, pe care preotul şi voluntarii le-au cules dintr-o livadă

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021
759

O biserică din Botoşani oferă mere gratuite tuturor credincioşilor care trec prin faţa lăcaşului de cult, pe care preotul şi mai mulţi voluntari le-au cules dintr-o livadă de la marginea mun...