OANA COGALNICEANU - Da stralucire vedetelor!

OANA COGALNICEANU - Da stralucire vedetelor!
Miki, trupa Alb Negru, Corina, Andreea Banica sunt vedete cunoscute de toata lumea, care au un numitor comun: Oana Cogalniceanu! O botosaneanca in inima Capitalei, plecata de acasa plina de visuri si planuri curajoase.

A participat la prima prezentare de moda in anul 1992, in Iasi, pe cand abia implinise 18 ani. A participat la un concurs in urma caruia a prezentat colectia Vandei Vlasov, un nume care se impunea in lumea modei romanesti.

A fost primul semn ca visul este pe cale sa se implineasca. Prezentarea de la Iasi a adus-o pe Oana Cogalniceanu in atentia specialistilor, astfel ca foarte repede a primit alte si alte invitatii pentru prezentari in tara si in strainatate, multe oferte fiind refuzate din start.
Dupa numai un an, insa, botosaneanca se afla la Milano, unul dintre centrele traditionale ale modei, unde recunoaste ca a ajuns cu sprijinul familiei.

"Crezi ca cel mai greu este sa ajungi aici, dar de fapt, abia apoi incepe greul. Tentatiile sunt foarte mari pana reusesti sa gasesti de lucru. Eu nu am facut compromisuri de nici un fel si, incet, incet am capatat o oarecare notorietate, ceea ce la Milano inseamna sa ai de lucru, sa castigi bani facand ceea ce iti place", marturisea intr-un interviu, in urma cu 10 ani, Oana Cogalniceanu.

Si asa e, nimic nu a fost usor. Au urmat sute de zile de asteptat pe la usi cu mapa de prezentare in mana, zeci de castinguri, prezentari in spatii restranse adresate potentialilor clienti, sedinte foto pentru reviste sau reclame comerciale. Timp de trei ani a durat experienta de la Milano.

La intoarcerea in tara, primul contract a fost pentru o reclama la sampon. Urma sa filmeze in Turcia.

Din acest moment lucrurile iau, insa, o intorsatura neasteptata. Era tunsa dupa moda vremii, genul "Cleopatra", tunsoare care a ajutat-o sa obtina reclama la sampon.

Brusc insa, venita acasa, la Botosani, Oana s-a tuns zero. Gestul sau a condus imediat la anularea contractului cu reclama la sampon. A vazut-o in schimb creatoarea de moda Janine. "Boom-ul cariereri mele a fost prezentarea colectiei Metropolis de Janine. Dupa aceea am avut exclusivitate cu Janine timp de un an de zile, in care am lucrat exclusiv pentru ea".

A urmat reclama la parfumul J de Janine, o reclama controversata la acea vreme, intrucat Oana aparea in spot cu sanii goi, dupa o idee de scenariu a Janinei.

De cativa ani, insa, senzuala bruneta, imaginea parfumului J de Janine, a devenit un stilist de succes, foarte apreciat, cu o clientela din showbiz. Meritul Oanei Cogalniceanu este acela ca stie sa fabrice o imagine conforma cu personalitatea si stilul fiecarui artist. Timp de 3 ani a fost stilista nonconformistei soliste Corina, iar in urma cu ceva timp a surprins prin transformarea stilistica in bine a Andreei Banica.

Miki, baietii de la Alb Negru dar si multe ale nume din muzica romaneasca au apelat la serviciile botosanencei, renumita in special prin stilul inovator, adaptat fiecarei vedete in parte.

Mai mult, Oana Cogalniceanu este foarte solicitata pentru a oferi sfaturi sau recomandari in legatura cu tendintele in moda, dar si legate de buna alegere a produselor, in functie de pret, firma sau prezentare.

Acum doi ani, a deschis in Bucuresti un targ de chilipiruri, "Talciocul de joi", loc unde se vand haine vintage sub nume cunoscute, dar la preturi foarte bune.

Oana Cogalniceanu si-a croit un drum sigur, luminos, care pare sa ii ofere bucuriile la care visa in tinerete. Stilist recunoscut in lumea modei, numele Oana Cogalniceanu tinde sa devina el insusi un brand al calitatii, curajului si perseverentei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
256

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...