O botoșăneancă stabilită în Italia oferă gratuit medicamente care se găsesc rar în farmacii

O botoșăneancă stabilită în Italia oferă gratuit medicamente care se găsesc rar în farmacii

O botoșăneancă stabilită în Italia s-a gândit la o modalitate extraordinară de a veni în ajutorul concetățenilor ei aflați în suferință. Femeia s-a oferit să cumpere din străinătate medicamentul Eutirox, necesar tratării glandei tiroide, și să îl ofere gratuit persoanelor din Botoșani care urmează acest tratament.

Disponibilitatea redusă a acestui medicament în farmacii a determinat numeroși botoșăneni să apeleze la ajutor, inclusiv pe paginile de socializare.

Gestul acesteia reprezintă o binecuvântare pentru numeroși cetățeni care au intrat în posesia medicamentelor în mod gratuit. Botoșăneanca a trimis în țară 96 cutii cu Eutirox, de diferite gramaje, tuturor persoanelor care au contactat-o în privat și i-au cerut ajutorul.

Femeia face un apel către toți cetățenii stabiliți în străinătate de a ajuta bolnavii, indiferent de vârstă, și de a trimite medicamente tuturor celor care nu au posibilitatea de a le procura.

„Astăzi (n.r.: 9 august) am trimis în țară, în județul natal Botoșani, 96 cutii cu Eutirox, de toate gramajele, pentru persoanele care mi-au scris că au nevoie. Este pentru a doua oara când trimit, dacă o sa mai am solicitări o sa ajut cu draga inima pe cei de acasă. Toți romanii din lume dacă fac un efort și trimit în județele natale câteva cutii de Eutirox ajuta bolnavi și disperați, copii, bătrâni, de toate vârstele. Hai să fim mai buni, să demonstram că străinătatea ne-a făcut mai buni, mai înțelepți și toleranți. Îmi doresc să vad cât mai mulți voluntari, români inimoși, români cu bunătate în suflet”, a transmis botoșăneanca.

Mesajele de mulțumire nu au întârziat să apară iar gestul său nobil a fost îmbrățișat de numeroși cetățeni.

„Dumnezeu să vă dea sănătate pentru tot ceea ce faceți. Datorită dumneavoastră, mama mea își ia tratamentul”, este unul dintre sutele de mesaje de mulțumire adresate femeii.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
87

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
59

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
207

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...