Iuian Rotariu a adăugat un al treilea titlu mondial în palmares. A câștigat „Ultra Asia Race”

Iuian Rotariu a adăugat un al treilea titlu mondial în palmares. A câștigat „Ultra Asia Race”

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu este, oficial, câștigătorul maratonului „Ultra Asia Race" din Vietnam, adăugând, astfel, un al treilea titlu mondial în palmares.

„Audacia et devotio! Intr-o clipă se trăiește viata! Să mulțumim Bunului Dumnezeu pentru atâtea clipe minunate! Împreună învingem!" - a transmis Rotariu.

Pompierul a reușit sa își domine adversarii pe tot parcursul celor trei etape.

Ultramatatonul Ultra Asia Race Vietnam s-a desfășurat în perioada 9 - 12 martie și a aliniat la start 18 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume. Doar 10 au ajuns la finish.

Iulian Rotariu este primul și singurul român care a participat la acest ultramataton, organizată de cei de la Canal Aventure. Concurenții au avut de parcurs 160 de km în patru etape, urmând itinerariul marcat de organizatori. Din cauza restricțiilor impuse de autorităților din Vietnam din cauza coronavirusului, etapa a III - a a fost anulata. Așadar, concurenții au parcurs 106 km.

A fost o cursă autosusţinută, participanții și-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac.

Și de această dată, Iulian a alergat în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani.