Interviu cu IONUT ATODIRESEI - PITBULL: Eu am de demonstrat in ring ce am de demonstrat, nu pe strada sau in societate!

Interviu cu IONUT ATODIRESEI - PITBULL: Eu am de demonstrat in ring ce am de demonstrat, nu pe strada sau in societate!

 IONUT ATODIRESEI-PITBULL  

Botosanenii amatori de senzatii tari vor avea prilejul, vineri, pe 6 martie 2009, sa participe la Gala K1, organizata de Ionut Atodiresei, alias Pitbull. Sala Polivalenta Elisabeta Lipa va fi gazda Galei Pitbull Challenge, in care 12 luptatori profesionisti isi vor dovedi calitatile sportive.

Pitbull Challenge va ajunge in Botosani, dupa ce gala organizata in toamna anului trecut in municipiu s-a bucurat de un adevarat succes. Ionut Atodiresei a participat cinci ani de zile la competitii de amatori, are peste cinci de cand lupta la profesionisti. A participat la 24 de meciuri la profesionisti, dintre care doar 4 infrangeri.

La amatori, cam 50 de jocuri, foarte putine infrangeri, diferite campionate nationale si internationale castigate pe parcursul anilor. Spera sa mai lupte 5-6 ani si sa organizeze cat mai multe gale.

Dupa aceea vrea sa antreneze, dar de placere, nu ca sa traiasca din asta, fiindca stie ce inseamna sa te intretii din sport. Vrea sa se apuce mai degraba de afaceri foarte bine puse la punct, legale, astfel incat sa duca un trai decent.

Gala Pitbull Challenge, editia a IV-a, va fi transmisa in direct pe internet de Live Botosani, vineri, 6 martie 2009, de la ora 22.30.

 

Reporter: Cand erai mic luai bataie in cartier?

Ionut Atodiresei: Nu prea luam bataie, ca eram asa, un pic mai linistit, mai cuminte. Nu eram un copil rau, bataus, agresiv. Eram inca foarte mic de statura si foarte firav.

- Ai mai practicat si alte sporturi in afara de K1 sau ti-ai descoperit vocatia din prima incercare?

- Initial am inceput cu un stil de arte martiale chino- vietnameze, Qwan qi do, si apoi imediat am descoperit si King Boxing-ul, practicam in paralel si una si alta. Dar am avut o inclinatie mai mare spre partea asta de lupta. Mi-a placut sa lupt intotdeauna si atunci am ramas doar la King Boxing. Din 1996 am inceput initial sa practic si, dupa trei ani de zile, in 1999, am participat la prima mea competitie: Campionatul National de King Boxing de amatori, unde am iesit campion la 51 kg, eram chiar foarte usor. Dar ce a fost mai interesant era ca eu aveam 16 ani si luptam la seniori, cu baieti de la 18 ani in sus, si am reusit sa-i inving.

- De ce Pitbull?

- Pitbull mi-a venit mai tarziu denumirea. In galele profesioniste, comentatorii au inceput sa faca diferite afirmatii: Baiatul asta e ca un Pitbull, e agresiv! Si de atunci asa a ramas, de cinci ani de zile in urma.

 

NU IMI PLACE FOTBALUL, CA NU EXISTA FAIR-PLAY!

- K1 e un sport aparte sau o parte din box?

- K1 nu reprezinta un sport, ci un brand, o denumire. De exemplu, cum se cheama gala mea: Pitbull Challenge. Nu poate sa zica cineva ca vine sa practice Pitbull Challenge. E un sport asa, sa zicem, mai adaptat. Sunt anumite reguli formate, unde se lupta atat cu bratele, cat si cu picioarele. Clinciurile nu sunt permise aproape deloc. Regulamentul este facut in asa fel incat publicul sa aiba parte de un spectacol cat mai mare.

- Mai sunt si alte sporturi care sa te pasioneze? Cel mai iubit din lume, fotbalul, se afla pe lista ta?

Cum se intampla in general, in momentul in care practici un sport, nu prea te mai intereseaza altul. Desi sunt un om de sport si chiar imi place. Ma intereseaza si fotbalul, dar ma uit la meciurile mari. Nu ma intereseaza campionatele nationale, in tara, si asa mai departe. Nu imi place ca nu exista fair-play. Se cearta toti sportivii intre ei, se bat. Practic, daca stam bine si comparam sportul pe care il practic eu cu fotbalul, vedem ca este mai multa violenta la ei si verbala si in tribuna decat la noi. Pentru ca, la noi, sportivii se lupta barbateste, dar dupa aceea se imbratiseaza si sunt prieteni. Dau dovada de un foarte mare fair-play.

 

AS SFATUI PE MULTA LUME SA LUPTE IN RING, NU IN SOCIETATE SAU FAMILIE!

- Ce simti atunci cand il trimiti pe un adversar la podea: mila sau placerea de a iesi invingator?

- Eu din ring vad altfel lupta. De pe margine se vede probabil violent, de la televizor mai putin violent, dar noi, acolo, gandim aproape fiecare miscare, avem strategii facute. Practic, lovesti ca sa nu fii lovit. Nu ai cum sa ai resentimente sau mila sau stari fiindca iti lovesti adversarul. De asta urci in ring, sa lupti.

- Nu cumva dauneaza grav sanatatii K1? Mediatizarea lui nu ii influenteaza negativ pe cei mici?

- Din punctul meu de vedere, mai violent cred ca este un jurnal de stiri la televizor, unde se prezinta crime, violuri si alte lucruri rele care chiar se intampla in societatea noastra. Noi luptam intr-un mediu organizat, respectam niste reguli, suntem niste oameni morali. Efectiv, acolo luptam, iar apoi suntem prieteni. Nu il vad ca pe un sport violent, il privesc ca pe un sport barbatesc. As sfatui pe multa lume sa lupte in ring, nu in societate sau in familie.

- Galele pe care le organizezi sunt si ca o trimitere la non-violenta?

- Da. Noi avem o asociatie pentru dezvoltare si prosperitate, pe care se organizeaza si aceasta gala. Am participat la diferite actiuni non-violenta. Pe 25 noiembrie a fost Ziua Internationala de lupta pentru eliminarea violentei asupra femeii, am mers ca voluntari. In general, galele acestea au o altfel de promovare. Noi nu putem promova luptatorii ca pe niste mielusei. Exact cum pe mine nu ma cunoaste foarte multa lume cum sunt eu ca om normal. Pentru ca ajut, eu ma consider un om moral, normal, ca toti ceilalti. Pe mine media ma expune ca pe un om violent, ca pe o bruta, pentru ca lumea practic asta vrea sa vada, dar nu cunosc si laturile celelalte. Noi promovam la fel. Gala Pitbull Challenge inseamna Provocarea Pitbull-ului, ii provoc pe toti ceilalti luptatori din tara sa vina sa lupte in Botosani sau unde organizam noi eventualele evenimente. Dar pe asociatie dezvoltam si diferite programe cu scop umanitar, non-violenta.

 

VIOLENTELE SUNT MULTE ALTELE: STIRILE DE LA ORA CINCI, TOATE SCANDALURILE DIN PRESA DE SCANDAL!

- Care este latura din spatele luptatorului Pitbull?

-  In realitate, sunt un om cu principii morale, am un program de viata cat mai strict, ordonat si disciplinat datorita sportului pe care il practic. In general, eu ma consider un om foarte linistit si la locul meu, foarte calculat, evit scandalurile. Eu am de demonstrat acolo in ring ce am de demonstrat, nu pe strada sau in societate, ca nu m-ar ajuta cu nimic daca as face asta.

- Dar daca ar fi sa fii agresat?

- Deocamdata, daca nu am fost pana acum agresat, probabil ca nu voi fi nici de acum inainte. Daca am supravietuit vreo 26 de ani, cati am eu, si vreo 11 ani in sport, eu zic ca e ok.

- Ce s-ar putea face cu ajutorul acestor sporturi pentru promovarea non-violentei prin media?

- La toate interviurile trebuie sa spunem ca omul sa inteleaga. Eu sunt putin indignat ca legea audio-vizualului nu permite sa transmitem gala de la ora 20.00 sau 21.00, ci de la ora 23.00, fiindca e considerat un sport violent. Asta ne scade ca rating, ca audienta, cam 30-40%. Totusi, din punctul meu de vedere, suntem pe locul doi ca sport, dupa fotbal, ca rating. Dupa parerea mea, violente sunt multe altele. Stirile de la ora cinci, toate scandalurile din presa de scandal. Pana la urma si desenele animate sunt violente, pentru ca Tom il maltrateaza pe Jerry sau invers. Unul e personajul negativ si celalalt pozitiv. Violenta exista in multe lucruri. In tara asta, cand incerci sa faci ceva, sa vii cu ceva nou, mereu exista unii care incearca sa iti bage bete in roate.

 

AM INTRAT IN RING PE O MELODIE DIN FOLCLOR: C-ASA-I ROMANUL!

- Ce muzica te linisteste?

- Din punctul meu de vedere, ascult cam orice suna bine si transmite un mesaj interesant.

- Ce parere ai despre versurile melodiei pe care o canta Guta: Pumnii mei minte nu are, sparge tot ce-i sta in cale, capete si maxilare?

- Sunt niste versuri violente. Eu la ultimul meu meci de la Buzau, anul trecut, in noiembrie, am intrat pe o melodie din folclor: C-asa-i romanul, pe care o canta Furdui Iancu. Publicul a ramas total socat la inceput, dar chiar s-au bucurat. M-am uitat la fetele lor, cativa s-au simtit romani si chiar le-au dat lacrimile. I-am sensibilizat. Unii luptatorii intra pe hip-hop. Conteaza sa te motiveze un pic versurile cand intri in ring si pe mine m-a motivat melodia asta. Nu sunt adeptul unui anumit gen de muzica, fan fanatic, ascult orice.

- Ce faci in timpul liber?

- De exemplu, timpul meu liber e sa organizez gala de la Botosani. Vineri, pe 6 martie, e gala, pe 7 se strange totul din Sala Polivalenta, unde se va desfasura competitia. Joi e cantarul oficial. Duminica, pe 8 Martie, plec la Bucuresti, ca luni sa fiu in sala de antrenament, sa ma antrenez pentru urmatorul meci, ce va fi in prima saptamana din aprilie, la Oradea. Practic, acesta e timpul meu liber, organizarea unor astfel de evenimente.

(Diana Florescu)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
688

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
91

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...