Elev al Colegiului "A.T. Laurian" admis la cursurile de pilotaj aeronave

Elev al Colegiului "A.T. Laurian" admis la cursurile de pilotaj aeronave

Tudor Lucian Colbea este unul dintre elevii botoșăneni cu care ne putem mândri. Licean în clasa a X-a la Colegiul Național Laurian, la profilul matematică-informatică, intensiv engleză, cu rezultate de excepție, și-a descoperit de mic pasiunea pentru avioane și zbor.

Tudor Colbea provine dintr-o familie care mereu a pus educația copiilor pe primul loc și din acest motiv și sora lui, Elisa-Teodora. Elevă în clasa III-a la Liceul de Artă Ștefan Luchian are tot sprijinul părinților pentru a-și atinge visurile.

Nu l-a speriat faptul că în luna februarie inițial s-au înscris pe cele 40 de locuri, vreo 600 de concurenți din întreaga țară, ulterior la examen s-au prezentat 250 de pretendenți și doar primele 20 de locuri sunt la fără plată, iar celelalte 20 sunt cu plată. Nu s-a speriat nici atunci când a aflat că sunt candidați care ani la rând au încercat să susțină examenul și nu au reușit să promoveze din anumite motive. Tematica de studiu de peste 1200 de pagini a trebuit asimilată în mai puțin de două luni de zile și nici nu a făcut un pas înapoi când a văzut că la cele 9 discipline de examen total diferite trebuie să obțină 75% pentru a fi declarat admis. După parcurgerea on-line a celor 60 de ore de teorie, susținerea testelor scrise la Clinceni și apoi testarea medicală a fost admis pe locul 16, fără plată, cu un punctaj de 87,4%, a explicat Marius Colbea, tatăl lui Tudor, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

După bucuria de nedescris, Tudor și-a dat seama că de-abia acum va începe greul. Cursurile la București, orele de teorie, practica de zbor și nu în ultimul rând școala sunt etapele care vor fi parcurse de viitorul aviator botoșănean.

Mulțumesc Bunului Dumnezeu, profesorilor mei, părinților și prietenilor care m-au susținut și mă susțin. Brevetul acesta este doar un prim pas. Mai sunt multe de făcut și apoi vreau pe fiecare dintre voi să vă urc în avion și să zburăm deasupra orașului Botoșani și nu numai, a declarat Tudor Colbea.

Visul unui puști botoșănean de nici 17 ani, este pe cale să se împlinească și ne vom putea mândri cu Tudor Colbea peste ani ca viitor aviator.


 

 

 

Spune-ne opinia ta