ELENA SI IOANA - doua inimi, un singur vis!

ELENA SI IOANA - doua inimi, un singur vis!

 ELENA SI IOANA CRISTACHE  

Un singur chip, privit in oglinda, dar intr-o oglinda de cristal.

Asa se caracterizeaza Elena si Ioana Cristache, gemenele de la Palat! Sunt in varsta de 12 ani, eleve in clasa a VI-a la Liceul de Arta Stefan Luchian Botosani.

Jumatate din viata si-au petrecut-o la Palatul Copiilor, unde practica gimnastica de la 6 ani, sub indrumarea instructorului Carmen Belicov.

A urmat multa munca, lacrimi, efort si perseverenta, dar eforturile noastre si ale doamnei Belicov au inceput sa dea roade: avem in palmares peste 30 de diplome numai locul I, cupe, medalii, care atesta participarea noastra la concursuri locale, judetene, nationale si internationale, se mandresc fetitele de aur ale Botosanilor.

Simtul artistic se manifesta la Elena si Ioana si prin culoare, ambele fiind pasionate de pictura. Insa, cum s-a dovedit si in cazul gimnasticii, pasiunea nu este de ajuns. Ea este inzecita cu sute de ore de munca, repetitii, responsabilitate.

Pictura o deprindem la liceu, in cadrul orelor de specialitate, dar si la Palatul Copiilor. Ne pasioneaza si designul vestimentar. Deocamdata am inceput, fireste, cu garderoba papusilor noastre, spun fetitele.

O copilarie pe altarul artei, dar o copilarie implinita de frumusetea dansului. Elena si Ioana demonstreaza ca provincialismul si scuzele celor care cred ca performanta se poate face doar la Bucuresti sunt simple vorbe dupa care se ascunde lipsa de pasiune, lipsa de dorinta de a te dedica artei.

Pentru ca, mai ales in provincie, arta poate implini orice vis!

Visul nostru este de a deveni antrenoare de gimnastica, pasiune insuflata de doamna profesoara Belicov, un adevarat model al nostru. Desi suntem foarte atrase si de creatia vestimentara, marturisesc Elena si Ioana.

Elena si Ioana. Doua inimi gemene, un singur suflet, daruit pentru totdeauna artei. Doua fete care se ambitioneaza sa isi faureasca un drum pe care multi dintre noi, poate mai puternici si mai bogati, nu au curajul sa il strabata.

Dar Elena si Ioana Cristache au ceea ce noua ne lipseste: increderea in fortele proprii, curaj si, mai ales, puterea de a se dedica unui vis.

Si doar copiii stiu: VISELE, DACA LE CONSTRUIESTI IN FIECARE ZI, SE IMPLINESC!

 

LOCUL I - Festivalul Ritm si gratie, Calarasi, 2008

LOCUL I - Festivalul Ritm, Focsani, 2008

LOCUL I - Festivalul La poalele Hasmasului, 2008

LOCUL I - Festivalul Stelele Olteniei, 2008

LOCUL I - Festivalul Fantezii de vara, Barlad, 2008

LOCUL I - Cupa Baraoltului, 2007

LOCUL I - Festivalul International de gimnastica si dans Prietenia, Vaslui, 2006

 

Participari in manifestari artistice din Botosani: Festivalul international de dans Mica floare, mica stea, Balul Bobocilor si Miss Preuniversitaria organizate de liceele botosanene, spectacolele organizate de Vivat Veselia, Pro Dance, Mini Miss si Mini Star Romania, Zambete de primavara, Taramul copilariei, inaugurarea Salii Polivalente Elisabeta Lipa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
272

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
474

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...