CONSTANTIN SALAVASTRU - Un specialist al logicii, un artist al discursului!
Stiri Botosani Wednesday, 13 April 2011 Oamenii cetățiiIn 1981 a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde 12 ani mai tarziu obtine si doctoratul in Filosofie, specializarea Logica, cu o teza privind aplicatiile logicii in domeniul educatiei.
Incepe o perioada de pregatire in strainatate, Constantin Salavastru parcurgand un stagiu de pregatire in 1996, la Université "Charles de Gaulle", Lille 3, in Franta, precum si la Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchatel, Elvetia, in acelasi an.
In prezent este profesor universitar la Catedra de Logica si Filosofie Sistematica, Facultatea de Filosofie a Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, unde detine si functia de prorector.
Este director al Seminarului de Logica Discursiva, Teoria Argumentarii si Retorica, in cadrul Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, dar si membru asociat al Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchatel, Elvetia.
Numele botosaneanului Constantin Salavastru si-a castigat un loc bine definit in domeniul logicii si al argumentatiei, dar al discursului educational, lucrarile publicate fiind apreciate nu numai de catre studenti, ci si de catre critica de specialitate.
Lucrari publicate:
- "Logica si limbaj educational" (1995, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica, Colectia "Idei pedagogice contemporane")
- "Modele argumentative in discursul educational" (1996, Bucuresti: Editura Academiei Romane)
- "Rationalitate si discurs – perspective logico-semiotice asupra retoricii" (1996, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica)
- "Antinomiile receptivitatii – incercare de pragmatica logica" (1997, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica)
- "Discursul puterii – incercare de retorica aplicata" (1999, Iasi: Institutul European)
- "Critica rationalitatii discursive. O interpretare problematologica a discursului filosofic" (2001, Iasi: Polirom)
- "Teoria si practica argumentarii" (2003, Iasi: Polirom)
- "Arta dezbaterilor publice", Editura Tritonic, Bucuresti, 2009
De asemenea, se implica in editarea a numeroase volume de specialitate, studii si articole, comunicari stiintifice.
Ocupa functia de Redactor-sef al revistei Argumentum. Este, de asemenea, membru in colegiul stiintific al revistelor Analele Stiintifice ale Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Trupul unui tânăr, în stare avansată de descompunere, găsit plutind pe un iaz!
Descoperire macabră pe un iaz de lângă Dorohoi, în judeţul Botoşani: trupul unui tânăr a fost găsit în stare avansată de descompunere. În apropierea locului &ic...
LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (358)
PROȘTII LUI PASCAL ENGEL Filozoful pe teme de filosofia limbajului, a minții și a logicii, Pascal Engel, fost profesor la Sorbona, acum la Universitatea din Geneva, vine cu studiul &...
Piedone a suspendat activitatea locului de joacă din Botoșani, s-a dispus și amendă de zeci de mii de lei! ”Neglijența nu poate fi trecută cu vederea!”
Sâmbătă, o parte din tavanul fals al unui loc de joacă pentru copii din municipiul Botoșani - situat pe strada Ștefan Luchian, în sediul fostei Școli nr. 4, imobil recent renovat - s...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.73 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici