CONSTANTIN SALAVASTRU - Un specialist al logicii, un artist al discursului!
Stiri Botosani Wednesday, 13 April 2011 Oamenii cetățiiIn 1981 a absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde 12 ani mai tarziu obtine si doctoratul in Filosofie, specializarea Logica, cu o teza privind aplicatiile logicii in domeniul educatiei.
Incepe o perioada de pregatire in strainatate, Constantin Salavastru parcurgand un stagiu de pregatire in 1996, la Université "Charles de Gaulle", Lille 3, in Franta, precum si la Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchatel, Elvetia, in acelasi an.
In prezent este profesor universitar la Catedra de Logica si Filosofie Sistematica, Facultatea de Filosofie a Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, unde detine si functia de prorector.
Este director al Seminarului de Logica Discursiva, Teoria Argumentarii si Retorica, in cadrul Universitatii "Al.I. Cuza" Iasi, dar si membru asociat al Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchatel, Elvetia.
Numele botosaneanului Constantin Salavastru si-a castigat un loc bine definit in domeniul logicii si al argumentatiei, dar al discursului educational, lucrarile publicate fiind apreciate nu numai de catre studenti, ci si de catre critica de specialitate.
Lucrari publicate:
- "Logica si limbaj educational" (1995, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica, Colectia "Idei pedagogice contemporane")
- "Modele argumentative in discursul educational" (1996, Bucuresti: Editura Academiei Romane)
- "Rationalitate si discurs – perspective logico-semiotice asupra retoricii" (1996, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica)
- "Antinomiile receptivitatii – incercare de pragmatica logica" (1997, Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica)
- "Discursul puterii – incercare de retorica aplicata" (1999, Iasi: Institutul European)
- "Critica rationalitatii discursive. O interpretare problematologica a discursului filosofic" (2001, Iasi: Polirom)
- "Teoria si practica argumentarii" (2003, Iasi: Polirom)
- "Arta dezbaterilor publice", Editura Tritonic, Bucuresti, 2009
De asemenea, se implica in editarea a numeroase volume de specialitate, studii si articole, comunicari stiintifice.
Ocupa functia de Redactor-sef al revistei Argumentum. Este, de asemenea, membru in colegiul stiintific al revistelor Analele Stiintifice ale Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Leo Grozavu, după 1-1 cu CFR Cluj: ”Nu aș vrea să fiu arogant, dar am fost mai buni!”
Meriton Kirenica a deschis scorul pentru ardeleni rapid (minutul 10), însă moldovenii au avut forța să egaleze pe final prin Enzo Lopez (minutul 85). ”Cred că puteam să obținem ma...
FC Botoșani - CFR Cluj 1-1. Cu Leo Grozavu pe bancă, botoșănenii scot un punct și impresionează în jocul cu „feroviarii”!
FC Botoșani a „smuls” un punct pe final, punându-i o nouă piedică CFR-ului, 1-1. „Feroviarii” n-au excelat în Moldova și irosesc puncte importante în lupt...
O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!
După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.86 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici