ARINA CORSEI - Cred in puterea Botosaniului de a deveni un real punct de atractie turistica!

ARINA CORSEI - Cred in puterea Botosaniului de a deveni un real punct de atractie turistica!

Arina Corsei, 20 de ani

Arina Corsei poate fi incadrata in zeci de tipare, fiecare dintre ele bine definit, conturat pana la cele mai mici detalii. Astfel incat Arina, privita din toate partile, capata stralucirile unui diamant ale carui fete, desi asemanatoare, manifesta mereu alte si alte mistere.

Face parte din generatia care cucereste lumea, plecata dintr-un Botosani in care oamenii isi mai pun problema apei potabile, un Botosani unde copiii mai merg la scoala pentru ca statul ii atrage cu o bucata de paine pe care, in ultimul timp, se gandeste sa puna si miere.

Arina este omul care stie de unde pleaca. Dar, mai ales, stie cum anume sa se intoarca. Isi respecta parintii, prietenii, partenerii, dusmanii. Isi ironizeaza colegii de generatie, dar ii si iubeste nespus, pentru ca nu poate supravietui fara ei.

Si, mai ales, Arina Corsei are multe de spus, la cei 20 de ani neimpliniti!

Astfel ca am rugat-o sa vina in fata cititorilor www.stiri.botosani.ro cu doua CV-uri: unul neconventional, celalalt, sa zicem, oficial. Din ambele, am realizat unul singur.

De fapt, doar cateva fete ale copilului teribil dintr-un Botosani care asteapta, cuminte, mierea promisa de Guvern pentru cornul celor care se incapataneaza sa ramana in banca de scoala.

www.stiri.botosani.ro intentioneaza sa va bucure sufletul, zilnic, cu oameni care, nefiind niciodata in ierarhiile false ale unei societati de consum, stralucesc tocmai prin modestie, discretie si calitatea unei vieti asumate.

CV NECONVENTIONAL

In acest moment sunt studenta in anul II la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti. In paralel, urmez si cursurile Colegiului Juridic Franco-roman de Studii Europene. Sunt de asemenea membra a asociatiei studentesti European Law Students Association-Bucuresti. In aceasta calitate voi coordona echipa de fundraising pentru organizarea International Council Meeting, ce va avea loc in octombrie 2009.

Desi am plecat doar de un an de zile din Botosani, de fiecare data cand ma intorc acasa simt cum acest oras se schimba, si se schimba in bine. Am fost foarte placut surprinsa cand am venit in Botosani si l-am vazut inflorind efectiv - ma refer aici la multimea de flori care a inundat orasul. Mi-ar placea sa imi vad orasul natal inflorind si mai mult, implementand standarde europene, de la colectarea selectiva a deseurilor pana la reabilitarea centrului vechi.

Eu cred in puterea Botosaniului de a deveni intr-o zi un oras dezvoltat, un real punct de atractie turistica. Nu ne lipsesc nici resursele naturale, nici cele umane, trebuie sa avem doar incredere in propriile forte si initiativa. Cred asta pentru ca Iorga si Eminescu au facut orasul nostru cunoscut intregii lumi, si noi avem acum sansa de a le arata ca ii meritam.

CV CONVENTIONAL

Studii Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti - din octombrie 2007

Colegiul Juridic Francez de Studii Europene - din octombrie 2007

Colegiul National Mihai Eminescu Botosani - 1999-2004

Scoala Generala 10 Botosani - 1995-1999

Activitati extracurriculare

Arbitru la competitia internationala de debate, Istanbul-august 2008

Participant la Conferinta Bridging Perspectives for a Shared Future, Bulgaria-martie 2008

Membru al asociatiei studentesti ELSA - din octombrie 2007

Membru al Parlamentului European al tinerilor: delegat si jurnalist la tabara nationala de selectie din Slovacia-ianuarie 2007;

delegat la sesiunea internationala din Germania - martie 2007;

coordonator la sesiunea nationala din Oradea - aprilie 2007;

presedintele forumului Est-European din Sibiu-Budapesta - noiembrie 2007;

Coordonator judetean, zonal si national al Consiliului Copiilor SPUNE!, consiliu ce a redactat primul raport national privind respecatrea drepturilor copilului in Romania: participant la Scoala de vara SPUNE! - august 2006;

participant la Prima Conferinta Nationala SPUNE! - octombrie 2006;

reprezentant zonal la Scoala de iarna SPUNE! - februarie 2007;

reprezentant zonal la A II-a Conferinta Nationala Spune! - iunie 2007;

reprezentant national la prezentarea in Parlamentul Romaniei a Raportului privind respectarea drepturilor copilului in Romania - iulie 2007;

participant la a doua Scoala de vara SPUNE! - august 2007; Presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Botosani - martie 2006-septembrie 2007:

Membru al asociatiei Activ - 2002-2004;

Membru al asociatiei Tempustin - 2003-2007;

Colaborari. Practica

Colaborator la ziarul Evenimentul de Botosani - ianuarie-iunie 2007

Practica la institutia Avocatul Poporului - noiembrie 2007

Practica la Judecatoria sectorului 6 Bucuresti - martie 2008

www.stiri.botosani.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
89

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
54

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...