UTIL: Lanțurile antiderapante pe zăpadă - cât de utile sunt și cum le alegem pe cele mai potrivite?

Lanțurile antiderapante sunt necesare pentru a străbate cu ușurința drumurile acoperite cu zăpadă. Acestea sunt concepute, în special, pentru autoturismele cu tracțiune față. Cu toate acestea, există și modele speciale pentru mașinile cu tracțiune spate, dar și pentru cele cu tracțiune integrală.

Înainte de a cumpăra o pereche de lanțuri antiderapante, asigura-te că sunt pentru măsura anvelopelor de iarnă cu care este echipată mașina ta. Dacă sunt prea mici nu se pot întinde, iar dacă sunt prea mari nu vor avea stabilitate. Prețurile acestora încep de la 40 de lei.

Asigură-te că ești îmbrăcat corespunzător atunci când le montezi pe mașină, deoarece această operațiune poate dura mai mult decât te aștepți.

O mașină echipată cu lanțuri antiderapante nu trebuie să ruleze cu o viteză mai mare de 45 km/h. Este foarte important de reținut, după ce ieșiți de pe drumul înzăpezit, să demontați lanțurile, pentru că la rularea pe asfalt, acestea pot strica anvelopele de iarnă, avariază asfaltul și pot să fie distruse în urma rulării în aceste condiții.

Iarna, pe lângă lanțurile antiderapante, recomandăm să țineți în portbagajul autoturismului o lopată și o pungă de material antiderapant. Pe lângă acestea, ar trebui să mai aveți, pentru orice eventualitate, hrană neperisabilă (batoane proteice, de exemplu), apă și câteva pături, dar și o chingă pentru tractare.

Pentru orice șofer, anotimpul rece poate fi foarte înșelător, așa că recomandăm să conduceți cu mare prudență, fie că drumul este acoperit de zăpadă sau nu, ne sfătuiește auto-bild.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eduard Florescu a semnat! Unde va evolua fotbalistul!

astăzi, 16:00

Mai exact din Kazakhstan. ”Am avut o discuție cu el, m-a rugat să-l las să plece”, a spus patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, pentru Sport.ro. Din sursele Sport.ro, Eduard Flo...

Mii de botoșăneni îndemnați să îți facă rezerve de apă pentru joi, Nova Apaserv: ”Ne cerem scuze față de abonați!”

astăzi, 15:46

Pentru efectuarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare apă cu diametrul de 375 mm, localizată în zona intersecției străzii Nicolae Iorga cu Bulevardul M...

Un fermier din Botoșani renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro!”

astăzi, 14:45

Inginerul Neculai Dulceanu administrează o fermă de 600 de hectare, arabil și pășune, în comuna Hăneşti, județul Botoșani, acesta fiind unul dintre fermierii ale căror culturi au fost ...