(P) Cum alegi oglinda pentru hol

(P) Cum alegi oglinda pentru hol

Atunci când vorbim despre oglinzi, cea de pe hol necesită o atenție specială în momentul în care o alegem deoarece, în funcție de acest proces, vom ști ce se potrivește mai bine pentru această încăpere.
Oglinzile te pot ajuta sau încurca în ceea ce privește procesul de decorare a casei tale și este bine să îți iei puțin timp pentru a înțelege cum să le alegi pe cele potrivite pentru locuința ta.
În rândurile care urmează, discutăm pe larg despre criteriile de care te sfătuim să ții cont atunci când alegi oglinzile sau oglinda pentru holul tău.

Tipul de oglindă

Primul pas de care trebuie să ții cont este tipul de oglindă care se potrivește pentru holul tău. Există trei tipuri principale de oglinzi din care poți alege: oglinzi cu suport, oglinzi de perete și oglinzi pentru mobilier.

Oglinzi cu suport

Oglinzile cu suport, așa cum le spune și numele, sunt un tip de oglinzi care au integrat sau atașat un suport care are rolul de a le susține pentru a fi așezate pe o suprafață. Acestea sunt perfecte pentru tine dacă te bucuri de un hol mare și spațios, însă nu sunt recomandate dacă holul tău este unul îngust. Principalul lor avantaj este acela că nu au nevoie de un montaj și că le poți așeza oriunde îți dorești, fără să fii nevoit să dai găuri în pereți.

Oglinzi de perete

Oglinzile de perete sunt disponibile în diverse forme, mărimi și modele și sunt extrem de versatile. Ele se montează pe perete și sunt indicate atunci când ai un hol care nu este foarte spațios. De asemenea, te ajută să creezi impresia de spațiu amplu, dezavantajul fiind acela că nu sunt foarte ușor de mutat deoarece vei fi nevoit să găurești pereții pentru a le fixa.

Oglinzile pentru mobilier

Oglinzile pentru mobilier sunt acel tip de oglinzi care se se încadrează, așa cum probabil deja ți-ai imaginat, într-un dulap sau într-o comodă. Și ele sunt recomandate pentru holurile mici și au avantajul că sunt extrem de rezistente, singurul inconvenient fiind acela că nu sunt disponibile în prea multe dimensiuni și forme.

Forma și dimensiunea

După ce ai stabilit tipul de oglindă care se potrivește cel mai bine pentru holul tău, următorul aspect la care trebuie să fii atent este cel al formei și al dimensiunii. În ceea ce privește forma, nu există neapărat o regulă strictă deoarece poți găsi oglinzi care să se potrivească oricărui stil de design interior pe care îl preferi. Dacă vorbim despre dimensiune, în schimb, aici trebuie să fii atent să nu îți alegi o oglindă prea mare sau una mult prea mică pentru holul tău. O regulă generală pe care o poți folosi și care să te poată ghida în mod corect atunci când vrei să afli dimensiunea perfectă a oglinzii pe care urmează să o achiziționezi este aceea de a măsura lățimea peretelui pe care vei amplasa oglinda și să alegi una care să nu ocupe mai mult de 70 % din dimensiunea peretelui. În ceea ce privește înălțimea, aici este mai simplu deoarece va trebui să te îndrepți către acel tip de oglindă care încadrează înălțimea ta și a membrilor familiei tale.

Rama

Un alt criteriu important în alegerea oglinzilor este rama. Aceasta poate să fie produsă din lemn, din metal sau din plastic. Te sfătuim să alegi acel material care se încadrează cel mai bine în stilul de amenajare pe care l-ai ales pentru locuința ta. De pildă, oglinzile cu rame din lemn sunt potrivite pentru casele decorate în stil clasic și tradițional, pe când cele cu ramă din metal sunt extrem de indicate în cazul în care ai ales un design modern și contemporan pentru casa ta, iar cele din plastic sunt potrivite pentru un design jucăuș, dar și modern, în același timp.

Ține cont de toate aceste recomandări și alege oglinzile care se potrivesc cel mai bine cu gusturile tale și care se încadrează armonios pe holul tău.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
14

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
82

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
74

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...