Există un test banal care îți arată dacă ai cancer! Privește cu atenție dacă ai spațiul acesta între unghii. Îți poate salva viața!

Există un test banal care îți arată dacă ai cancer! Privește cu atenție dacă ai spațiul acesta între unghii. Îți poate salva viața!

Un simplu test care presupune lipirea degetelor indicatoare, de la cele două mâini, unghie peste unghie, ar putea să dezvăluie dacă suferi sau nu de cancer pulmonar.

Teoria care stă la baza acestui test, numit test Schamroth, este susținută de unii specialiști, care spun că oamenii sănătoși disting un mic spațiu în formă de romb între cuticule.

Dacă nu apare niciun spațiu, poate fi semnul unui hipocratism digital sau „clubbing”, adică o deformare a ultimelor falange, care au tendința de a se îngroșa și a se îndepărta unul de celălalt spre vârf. Iar unghiile au un aspect bombat și lucesc.

Acesta ar fi semnul unei maladii grave, susține Emma Norton, o infirmieră britanică specializată în oncologie, potrivit Daily Mail.

Medicii avertizează însă că această curbură a degetelor poate fi și semnul altor boli, nu numai al cancerului. Deformarea degetelor poate surveni în cazul problemelor pulmonare, al bolii cardiovasculare de patologie digestivă sau în cazul reumatismului.

Mai mult, unii medici susțin că două treimi dintre bolnavii de cancer pulmonar nici măcar nu au acest semn.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
110

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
76

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
55

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...