Cum să protejezi de soare pielea bebelușului tău

De ce este important să protejăm pielea bebelușului de soare?
Protejarea pielii de soare este importantă indiferent de vârstă însă, când vorbim despre pielea copiilor și a bebelușilor, trebuie să acordăm o atenție mult mai mare. Pielea copiilor este mai sensibilă și mai vulnerabilă la efectele nedorite ale radiațiilor față de pielea unui adult. Cei mici au pielea mai subțire, predispusă la arsuri și la efectele atât de grave ale radiațiilor. Astfel, există un risc mult mai mare de arsură solară, dar crește și riscul de cancer de piele în viitor.

Cum protejăm bebelușii de soare?

Pentru a proteja pielea celor mici de efectele grave ale radiațiilor UV, este important să apelăm la o combinație de măsuri de protecție solară pentru copii, cum ar fi:

● aplicarea regulată a cremelor cu SPF adecvat pentru pielea expusă la soare;
● haine care să acopere și să protejeze pielea, cum ar fi tricouri cu mânecă lungă și pălăriuță de soare (există inclusiv pălării de soare și haine cu filtre de protecție UV);
● nu expuneți copilul la soare în orele de vârf, când razele sunt foarte puternice, în schimb asigurați-vă că cel mic sta la umbră.

Când vine vorba despre bebeluși, lucrurile sunt puțin diferite. Se recomandă ca înainte de vârsta de 6 luni bebelușii să NU fie expuși la lumina directă a soarelui și să nu se aplice niciun fel de cremă de protecție. Ulterior, de la vârsta de 6 luni puteți folosi o cremă cu SPF special concepută pentru bebeluși, cu SPF50+, pe zonele care nu sunt acoperite de hăinuțe. Cu toate acestea, principala recomandare rămâne să feriți copilul de razele directe ale soarelui.

Produse care să protejeze de soare pielea celor mici!

Așa cum am vazut, până la 6 luni bebelușii trebuie feriți de soare și nu se aplică nicio cremă anti-radiații. Ulterior, alegeți un produs de protectie solara copii cu SPF50+, special conceput pentru cei mici, un produs hipoalergenic, fără coloranți și parfum. Este esențial să optați pentru un produs cu spectru larg, cu rezistență crescută la apa, iar ca ingrediente active se recomandă oxidul de zinc și dioxidul de titan, care sunt filtre fizice. Aplicați SPF cu 30 de minute înainte de a ieși și reaplicați la fiecare 2 ore sau mai des dacă mergeți la piscină sau daca bebe transpiră.

Puteți alege varianta de tip loțiune, dar și spray de protecție solară pentru copii – însă, atenție la utilizarea spray-urilor, pentru a preveni ca bebelușul să inspire accidental substanțele când produsul este pulverizat. În acest sens, o loțiune de protecție solară pentru copii poate fi o alegere mai sigură.

Indiferent de tipul de produs de protecție solară ales pentru bebe, NU vă bazați doar pe acesta. Este important să evităm expunerea copiilor la soare în orele amiezii și când nivelul radiațiilor este unul crescut. De asemenea, se recomandă utilizarea îmbrăcămintei de protecție, inclusiv haine pentru copii cu protecție UV.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteorologii ANM anunță un miez de iarnă cum n-am mai avut de ani de zile!

astăzi, 09:30

În ultimii ani, lunile ianuarie și februarie ne aduceau episoade de iarnă, cu frig și în multe zone ale țării cu ninsori abundente. Anul acesta, meteorologii ANM anunț...

Ținutul secret al codrilor și al haiducilor. Zonele turistice incredibile din Botoşani dominate de codrii seculari, podgorii și natură sălbatică!

astăzi, 09:00

România încă ascunde locuri de o frumusețe greu de imaginat. Sălbatice și nedescoperite, mărturii ale unui trecut îndepărtat, încărcat de povești și legende fabuloase....

Medicul Alexandra Ciobanu: ”Niciodată nu vă comparați cu alte femei când vine vorba de sănătate!”

astăzi, 08:34

Medicul botoșănean atrage atenția că diagnosticul de sarcină incipientă nu este același lucru cu sarcina în evoluție. În primele 3-4 săptămâni, diagnosticul se stabilește ...